Форуми на Диети
Събота, 17 Юли 2010 от Margi

Защо влакнините в овесените трици толкова важна съставка от диетата за отслабване на д-р Пиер Дюкан?
Това е тяхното свойство да се напояват с вода. Разтворимостта на овесените влакнини е една от най-големите. Те увеличават обема си до 40 пъти. Това тяхно уникално свойство  на овесените  трици им дава възможността да  бъдат като вид пълнеж в стомаха.
Свойството им се проява именно в стомаха. Това е добра новина за всички, които са решили да отслабват. Механичното засищане, което те създават влияе върху количеството и желанието за поемане на храна при всяко хранене.
Как се формира усещането за ситост?
Стомахът се разпъва, когато е пълен, нервните разклонения, намиращи се по него, предават информация на мозъка за ситост, твърди д-р Пиер Дюкан  и ние вече спираме да се храним.
На тази база е създаден и известния силиконов пръстен на стомаха, която да "предизвиква" това  усещане. Така стомахът може да се запълни само с няколко хапки и така мозъка да бъде заблуден , че вече сме достатъчно сити.
Как овесените трици успяват да залъжат стомаха и да създадат усещане за засищане?
Разтворимостта на влакнините вършат чудеса. Необходими са само няколко супени лъжици овесени трици, за да запълнят стомаха. Както споменахме, влакнините в овесените трици увеличават обема си до 40 пъти. Ако приемем, че 3 супени лъжици овесени трици увеличат обема 25 пъти, това прави близо около килограм, което е една маса, заемаща доста голяма част от стомаха, твърди д-р Пиер Дюкан.

Понеделник, 05 Юли 2010 от Margi
loading...