Ева и Адам

Списание за филми и забава

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта


ЖИТНИ КРЪГОВЕ

Настройки на групата

ЖИТНИ КРЪГОВЕ
Информация за групата
Категория:
Име:
ЖИТНИ КРЪГОВЕ
Създадена на:
Събота, 03 Септември 2011
Създател:

Описание

Житните кръгове (crop circles) са агроглифи (геометрични фигури върху растителни култури или на пясъка, в блатата, на снега или върху леда). Тяхната форма може да бъде изключително проста (кръг) или сложна, като се простира на площ от няколко метра до стотици квадратни метра. Например, многоплановите фигури в полята край Стоунхендж изобразяват фрактал. Тази композиция е дълга 300 м и съдържа 145 кръга с малък диаметър.
Още не съществува окончателно обяснение за някои от случаите на това явление. През 20-те години на 20 в. д-р Терънс Мейдън се опитва да обясни загадката на тези кръгове като резултат от атмосферен феномен, вследствие на вихър или малкоторнадо. Но те биха оставили ясна диря по пътя, по който минават, а не сложни фигури само на определени места. Опит да се обяснят житните кръгове с езотерични средства е така наречената „Хипотеза за Каша“. Те често се появяват близо до места, където са открити древни постройки и археологически гробища (напр. Стоунхендж, Ейвбъри, Сейлсбъри. Някои смятат, че тези места са духовно значими и затова житните кръгове са израз на колективната душа на Земята.
Съществуват художници, които създават житни кръгове и дават неоспорими доказателства, че те са тяхно дело, като обясняват и методите за тяхното създаване.

История на житните кръгове
През XVII в. в Холандия и Англия има свидетелства за житни кръгове, наречени „дяволът жътвар“. Феноменът „житни кръгове“ датиран от 22 август 1678 е съхранен и описан в брой на английски вестник като дело на дявола.
От 60-те години на 20-ти век феноменът е наблюдаван и в Австралия. На 5 август 1967 в Канада, фермер от Алберта е видял кръгове в житни култури, а през предишните седмици други няколко души твърдят, че са видели НЛО. Според Министерството на националната сигурност на Канада, този случай не е обяснен.
Житни кръгове се появяват и в Англия през 1978. Първите са видени в Ейвбъри, Марлбороу и са свързани с имената на Дъг Бауър и Дейв Чорли. Местните жители не са единодушни в мненията си. Едни смятат, че Бауър и Чорли ги правели нощем. Според други двамата са просто пристрастени към пиенето или имат паранормални способности. Твърди се[кой го твърди?], че феноменът е тяхно дело, но липсва доказателство за това. Загадката е неразрешена. Със средствата и по начина на Бауър и Чорли е непостижимо огъването на растенията, без да се прекършат и счупят стръковете.
Събота, 03 Септември 2011 от George Miler

Мариана Везнева е архитект, феномен и учен-изследовател, носител на приза за феномени – статуетка „Златен феномен“. Член-кореспондент е на Международната академия по информатизация към ООН. Тя е известна българска писателка на езотерична литература, посветена на уникалния космически език – телепатията, на сакралната космическа писменост – символиката, на извличането на мисловен запис от материален носител – психометрията, както и на състоянието за връзка с други светове – медитацията.

През лятото на 2009-та година Мариана Везнева, заедно с 14 български учени първоначално и 20 в последствие провежда Уникален експеримент. Учените записват своите въпроси с глобален характер към Създателите на пиктограмите. Арх. Везнева предава телепатично въпросите и следи в интернет появата на житни-кръгове-отговори. Телепатична е уговорката със Създателите пиктограмите-отговори да се спускат в полетата на Англия.

Г-жо Везнева, едва сега си позволявате да обявите посланието-предупреждение в пиктограма, появила се в  житата на Англия преди повече от две години и свързано с войната в Северна Африка в момента. Защо?

Когато започна войната с Либия, си спомних, че през 2008 г. имаше една пиктограма, в която се говореше за война в арабския свят. Тогава не исках да съобщавам тази информация. Но сега можем да говорим по нея – фигура 1.

Какво показва тази пиктограма?

В нея е показан голям кръг с център в средата. Той показва коалиционните сили. Арабските знаци са именно насочването към война в арабския свят, без да се конкретизира държавата. Сега знаем, че това е Либия. Войната ще бъде ограничена само с нея. Ще се явят обаче две страни от арабския свят, които или ще протестират против нападението над Либия, или ще се включат в защита на Кадафи. В пиктограмата е показана и една държава, която ще има отношение към войната, ще бъде важна държава – на същата ос е като коалицията във фигурата, но няма да се намеси във войната. Това е Русия. Но от фигурата става ясно, че тя ще е по-активна в своето недоволство.

Войната в Либия е продиктувана преди всичко от материални интереси, а не толкова от желание да се свали един диктатор. Войната няма да свърши за един ден. Тя ще се отрази отрицателно на туризма на страните около Средиземно море и изобщо в Европа. Така че ползата, която някои ще извлекат от войната, ще бъде в ущърб на печалбата на хора, които живеят от туризма.

А България ще бъде ли засегната по някакъв начин?

България няма да бъде засегната, но ще паднат много хора. Много кръв ще се пролее. Докато накрая войната спре. А в същото време бедствията ще се проявяват с пълна сила. И вместо да се търсят начини чрез символите, чрез пиктограмите, чрез хора с възможности да се помогне на боледуващата Земя, сега се търсят бизнес интереси и уреждане на нещата чрез военен конфликт. За нещастие цивилизацията, която си отива, е тази, която държи всички ключови позиции и която не иска в никакъв случай да даде право на новата цивилизация. А в пиктограмите от 2010-та година е показано, че новата цивилизация ще развие не само третото око за виждане в бъдещето. Но тя ще може да се издига над земята, да левитира, да върви по вода. Защото при всички тези бедствия, които ще дойдат, пътищата, инфраструктурата ще бъде разрушена.

Апелът на Създателите на красивите житни кръгове е, че човечеството може да развива мисълта си и чрез нея да постига големи успехи. Защото природните бедствия идват с пълна сила и със скорост, която хората още не подозират.

Станалото в Япония ли имате предвид?

Да, виждате какво става в Япония, какво се случва с вулкани по света. Радиацията ще вземе своите жертви, но и ще преосмисли поведението на хората за използване на природата. Идеята за засаждане на дървета и възстановяване на горите малко ще омекоти катастрофите и ще ги отдалечи от местата, където може бързо да се възстановят горите. Неслучайно в България се спуска тази информация. Защото тук е мястото, където природата е сравнително по-добре запазена. Макар че непрекъснато има конфликти между управляващите и търговците за повече печалби.

Създателите многократно повтарят, че основното, което е необходимо на човечеството, е промяна на мисленето. Промяна на морала към живота. Винаги техниката и науката вървят с по-бързи крачки отколкото нравствеността. За Създателите на житните кръгове, Йерархията на светлината, не е все едно да запазят природата или живота в същия вид, със същите хора, които лъжат, крадат, убиват, клеветят и мислят само за себе си. Ще бъдат запазени тези, които ги боли за човешката глупост, която може да бъде избегната, ако разумът дойде на място.

Става ли ясно как?

Създателите на пиктограмите неведнъж ни казват, че за да научим подробности за някакво събитие, трябва да имаме център. Дотогава ще ни дават общи неща.

Какво трябва да представлява този център?

Той трябва да е от хора, които ще знаят на кого да предадат информацията, която аз приемам, след като сме задали въпрос и сме получили отговор във фигура в житата. А какви да са хората в този център, е показано още в пиктограма през 2009 г. Това е пиктограма-отговор на въпроса на професор Лъчезар Филипов. Тогава той попита как ще се справим с недостига на храна и вода в резултат на глобалното затопляне.

В пиктограмата-отговор – фигура 2, се вижда един център със седем фигури.

Всяка от тях отива на второ ниво с още седем и накрая на трето ниво – още седем. Тогава тази фигура ми приличаше малко на школа. Но тъй като тогава трябваше да отговоря бързо на този въпрос на професор Филипов, само съобщих, че става въпрос за създаването на център от седем души.

Числото 7 е сакрално. Сакрално означава свещено. Когато се говори за числото 7, всъщност става дума за информация за Сътворението, Еволюцията, бъдещето на света, космическите закони и скритите сили в човека. Когато съм много настоятелна, Учителите ми се явяват и ми изясняват въпроса. И така сега ми се явиха и ми казаха: “Ти, Мариана, написа книгата “Езотерично посвещение” със седем посвети. Разчете седемте нива на Йоан Богослов в “Откровението” му. Това са седемте степени на посвещение. Нас не ни вълнува научното обяснение на това как са правени пиктограмите, какви елементи има в тях, какви физични закони има. Това нас не ни вълнува и ние няма да подкрепим такава една разработка. Нас ни вълнува единствено и само посланията да бъдат разчетени както трябва. Защото нашата работа не е да даваме храна на тъй наречените ваши учени. А да ви дадем информация как да се справите с проблемите. Трябва да се създаде център от хора – посветени, нравствени и отговорни за съдбата на Земята личности. Не от кого да е. Не от учени. Не от влиятелни хора. А само от посветени и отговорни за съдбата на Земята личности. В последствие тези хора, които ще бъдат на различна степен на посвещение, ще се съберат на три нива – централно, средно и външен кръг. Така, както са езотеричните школи, школите за посвещение. Ние, Духовната Йерархия, Йерархията на светлината, Махатмите, сме център”. Така че Те искат от нас да се съберат такива хора, които да помогнат за запазване живота на планетата.

Означава ли, че хората в този център трябва да имат развити духовни сетива, да е отворено Третото им око?

Според мен, трябва да си на висока степен посветен, за да имаш развити сетива. Посветен означава в случая просто да познаваш космическите закони. И да познаваш скритите сили в себе си. Дали си ги развил, не е толкова важно. Просто тогава ще бъдеш в по-ниско ниво. Достатъчно е да знаеш, да усещаш, че има енергийно поле на човека, че човек може да предава енергийно въздействие на друг човек. Да знаеш, че има телепатия и да се стремиш да я постигнеш. Достатъчно е да знаеш, че има прераждане и че животът не свършва с умиране на физическото тяло. Аз мисля, че всеки, който чете такава литература, значи вече има интерес към тези неща.

Достатъчно е дори да знаеш, че понякога сънуваш пророчески сънища. Това е посвещение. Но най-високите посвещения са пета, шеста и седма, както е описано в “Езотерично посвещение”. Много хора имат първа и втора степен на посвещение, т.е., усещат енергийно. Например тези, които са лечители. Ясновидците са на малко по-високо ниво. А тези, които знаят Сътворението, Еволюцията и ги тълкуват, те са поне на четвърто ниво. Така че всеки върви малко по малко към по-голямо посвещение. Такива хора трябват за центъра. Такива хора ще могат да почувстват кога и къде ще има земетресения, а не да чакаме да ни изпишат в житата дата и място…

Напоследък все по-често се пише, че в България има поне 200 души, които са способни да предсказват земетресение…

Не знам това. Но ако направим такъв център, би трябвало такива хора там да се съберат.

Всъщност, в България от години се правят опити за обединение на хора с развити сетива.

Да, екстрасенси, лечители, асоциация “Феномени” и други. Но някакси всичко мина на ниво уж обучаване и печалба донякъде. А на нас, на държавата, на света трябват такива хора, чиито  качества биха могли да бъдат използвани за предупреждаване за бедствия. В тази пиктограма – фигура 3, е показано, че в много държави трябва да има такива центрове.

И те да бъдат във връзка помежду си, в сътрудничество. Да се получи мрежа по целия свят за запазване живота на Земята. Тук присъства символът на живота. Но вижте, животът е показан успоредно с фигура, където той е наполовина. Вероятно представители на Новата раса ще бъдат запазени. Неслучайно се раждат индигови и кристални деца. Деца с телепатични възможности. Земята подготвя нови същества, които да живеят на нея, да могат да бъдат запазени при тези катаклизми. И другите, които не са от тези деца, по-възрастните, единственият начин е да могат да станат посветени и да могат да имат връзка с този център.

Как ще се разбере за този център, за тези центрове по Земята?

Участниците в тях ще разберат къде е, къде са. Но това няма да бъде написано в житата и всички да го знаят. Това е нещо, което разбрах най-накрая. И това е нещо, което ме смути. Защото толкова пиктограми съм начертала с надежда да дам информация за запазване на човечеството. А от тази пиктограма се разбира, че само половината човечество ще бъде запазено.

Искате да кажете, че България има изключителната възможност тук при нас да бъде създаден около вас този център?

Мен ме канят различни държави да изнасям лекции. Аз отказвам.

Защо?

Отказвам по много причини. Но една от причините е тази – след като в България аз мога да разчитам посланията в житните фигури и съм единствената в света, то тогава откъде-накъде ще ходя другаде да захранвам с информация други духовни общности. А не тук, в България да идват те, да спят в нашите хотели, да ядат нашата храна и всъщност да си оставят парите в България. А не да ходят в Индия. Да ходят другаде… Просто няма смисъл. След като е ясно, че никой друг не разчита посланията в пиктограмите, вероятно тук е мястото. Тук е въздухът. Тук е енергията. Тук е бил Орфей. Тук е силата… И сигурно на друго място няма да може да стане.

Този център трябва ли да има държавна, политическа подкрепа?

Абсолютно би трябвало. Имахме центрове. Имахме асоциация “Феномени”. Разпиляха се. Защото, за съжаление, по-авторитетни са хората с научни титли от хората, които имат свръхсетивни качества. Макар че Ванга стана много известна. Но при нея имаше подкрепа от политическите лидери. Според мен става все по-тревожно в целия свят. И на хората трябва да им дойде на ум, че в България е мястото, където най-много се раждат такива хора…

А защо в България?

Не мога да кажа, не знам. Но вероятно е предопределено. Което е едно голямо богатство на нацията. Но за съжаление винаги между истинските има 50 процента фалшиви, лъжци. И това омаловажава нещата. Когато създадохме дружеството по психотроника и събрахме екстрасенсите на едно място, направихме и реклама. И започнаха да идват от чужбина. Събирахме се в Полиграфическия комбинат. Идваха руснаци и питаха за хора, които предсказват земетресения. Даже предлагаха на някои да ги вземат в техни центрове. Аз смятам, че е безумие да си изпуснем хората, които могат да помогнат за оцеляването на страната.

Има ли други пиктограми с послания за създаването на център?

Да, има. Когато говорят за този център, става ясно, че не е възможно да се запази цялото човечество в същия вид, както е сега. А да се запази новата цивилизация, подготвените за нея. Не е възможно в това състояние на Земята, при морала на сегашната цивилизация, да бъде запазено цялото човечество. Трябва да се промени мисленето на всички.

И какви са особеностите на новата цивилизация на новата човешка раса?

Нравственост е основното качество. Неслучайно и Създателите на пиктограмите, когато говорят за създаването на център, настояват, че основното качество на хората в него е нравствеността. И да бъдат посветени. Те са взаимно обвързани. За да стане човек посветен, той трябва да бъде и нравствен. Не може да бъде другояче. А след това идват специфичните възможности и качества.

Иначе, какви са особеностите на кристалните деца, индиговите, за това може да се прочете в интернет, има много книги, издадени и на български. Оказва се, че тези деца се отличават от нас с друго ДНК. Могат да издържат на всички болести. Нещо, което ние не можем. И друго, тези деца от малки владеят телепатията и даже понякога ги смятат, че не са добре, защото не проговарят бързо и в говора не са добре. А всъщност, те разбират по друг начин речта. Това знаем. Други неща не знаем. А не знаем, защо никой не се занимава с това. Днес основните занимания са свързани с натрупването на повече пари.

А каква е ролята на църквата във всичко това?

В една от пиктограмите през 2010 година бе даден отговор на въпрос, зададен от един от видните български богослови. Той попита дали е правилна борбата, която ние водим със злото. Създателите на пиктограмите отговориха отново в пиктограма и отговорът бе, че водим борба със злото по неправилен начин и злото е в съблазните. Ние трябва да водим борба със съблазните, които пораждат злото, а не със самото зло като последица. Показаха ни сърдечната чакра на любовта – фигура 4, а в нея скрита змия, която я изяжда.

Такъв бе този съвсем неочакван отговор за мен, който е съвсем духовен и религиозен отговор.

Многократно споменавате в свои книги, че бъдещето принадлежи на наукорелигията. Как така?

Да, аз говоря, че не може така просто да се отрича религията. Създателите даже говорят за Космическа религия. Т.е., хората да бъдат убедени с факти, научно, за да вярват в религията. Много хора вече започват да се убеждават, че когато вършиш зло, те стига злото. И не можеш да бъдеш щастлив, ако непрестанно злобееш.

А какво според посланията в пиктограмите трябва да прави центърът, за който говорите?

Както вече неведнъж става дума, числото 7 е знак за сакралност и посвещение. В друга пиктограма – фигура 5, ни говорят, че искат да продължат диалога от център.

Когато вие направите център и ние също имаме свой център, ни казват в пиктограмата. Т.е, съществата, Духовната йерархия или Махатмите, както щете го наречете – те са тези, с които говорим, Създателите на житните кръгове настояват за център. И тогава със седем посветени, казват Те, ще направим диалог за посвещението.

И за да сме сигурни, повтарят в различни варианти това послание. В друга пиктограма – фигура 6, ни показват седем кръга.

Ние ще бъдем посветени. И те са посветени. Двойката означава, че връзката е чрез телепатия от нас и фигурите от тях. Те искат да говорят с нас как малко да се повдигне духовното ниво. И как да ни посветят – да можем да усещаме земетресения, да усещаме кога една вода е негодна, да усещаме радиацията. Трябва да ни посветят. Иначе няма да можем да се оправим…

Разбирам, че те искат да помогнат на хората в центъра, които да помогнат на други хора. Така ли е?

Евентуално да. Трябва да бъдем обучени. Защото през цялото време на развитие на цивилизацията се дават сили за техническия прогрес. А не за духовно усъвършенстване и усъвършенстване на нравствеността. Обучението става бавно и с вътрешно усилие, воля. Ето в пиктограма от фигура 6 вече ни казват: „Ние сме от Йерархията на светлината”. В тази пиктограма присъства числото седем. Седем са седемте цветове на дъгата, което всъщност е светлината. Такава е физическата рисунка на светлината. В пиктограмата е показано око, център, който ние трябва да направим. И Йерархията, за която се знае, установено е още от Ейлис Бейли, че работи освен в седем лъча на светлината, и в седем сфери. В тази пиктограма са ги написали.

Първата сфера е червена, което значи управление. Втората е оранжевият цвят, което значи образование. Следва жълтият цвят на науката. След него зеленият – на изкуството. След зеления идва небесносиният – на религията. После е индиго – цветът на посвещението. И най-накрая е виолетивият – на школите за посвещение, най-високата степен на посвета. Т.е., те работят в тези сфери.

Има ли време човечеството да си помогне, за да оцелеят повече хора при бедствията и катаклизмите?

За да се спуска чрез пиктограмите тази информация, значи Те преценяват, че имаме време. А може би това време е малко и трябва да форсираме. Сега можем да търсим общества, където участниците се избират по нравственост, не по вид бизнес. В края на краищата, всички сме заинтересовани да оцелеем и да се запази животът на Земята. Това е най-важното за нас. Но трябва да се намерят и подходящите хора. Защото Създателите на пиктограмите са ми казали, че връзката с тях може да бъде осъществена, когато се чертае и се медитира върху една пиктограма. И така да се получи информация къде, какво да се направи. Друг начин няма. Няма да ни го съобщят по телевизията или да ни го начертаят в нивите с дата. Все се надявах на дата, на държава, но засега няма такова нещо. Засега искат център и спират да отговарят на въпроси от учени, които публично задават въпроси. Това е втори етап. Затова и отговорите през 2010-та в пиктограмите бяха само на въпросите на богослов от Духовната академия. Има хора, които се занимават с житните кръгове. Но с оглед на някакви научни постижения, от които да издигнат авторитета на науката. Създателите на пиктограмите съвсем не се интересуват от това, както вече казах. А да бъдат разчетени правилно посланията, които те пращат до света.

Какви са основните послания в житата от появяването на красивите фигури преди 20 години до днес?

Първо трябва да отбележа, че става дума за предупреждения към човечеството. И тези предупреждения трябва да бъдат разчетени.

Как ги разчитате?

Аз не ги разчитам в транс, в никакъв случай. Аз ги чертая и правя телепатична връзка, която не е трансова. Аз съм обучавана постепенно от Създателите на житните кръгове и постепенно се стигна до тази телепатична връзка. И аз разговарям със Създателите на житните кръгове и разбирам какво искат да ни кажат.

Общо взето, посланията до 2003 г. бяха доста по-прости като фигури и една картина означаваше едно бедствие. След това станаха по-сложни. Още от първите пиктограми от 1991 г. обаче ни казваха, че човечеството има научни постижения, но човешкото сърце е изпразнило сърцето си от любов, че имаме знания, но не знаем бъдещето. Още от самото начало Те ни казваха, че Те ще ни покажат бъдещето. След 2005 г. ни дадоха няколко пиктограми, в които ни показаха как да материализираме нашата мисъл. Ако направим център, в него това обучение ще продължи. През 2010 г. показаха фигура за следващата раса с отворено трето око. Показаха ни, че човекът на бъдещето може да левитира, да се издига, да върви по вода.

Дискусии

Все още няма дискусии.

Албуми със снимки

http://www.evaiadam.com/images/groupphotos/12/8/thumb_cf1dd0555a5568ec958a4b18.jpg

Видео

Няма добавени клипове

loading...