ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ ЗА БРЕМЕННОСТ
Administrator
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Органи и системи - Бременност

 

Поява на признаци за бременност

От промените, които предизвиква в организма и от усещанията, които  дава, се вижда, че бременността се проявява още в първите месеци, след като е настъпила. Признаците на бременността са различни през различните и месеци. Колкото тя напредва, толкова повече те се допълват и изясняват. Във втората половина на бременността, когато движенията на плода започват да се усещат отчетливо, подозренията, които дотогава бременната е имала, отстъпват място на увереността. Признаците, които придружават бременността и които бременната усеща, могат само да породят съмнения за забременяване. Жени, които са били вече бременни и са раждали и на които  тези усещания са познати, познават лесно по тях, че са забременели.

Сигурност при определяне на бременността

Сигурното установяване на бременността обаче може да стане само при медицински преглед. Съпоставянето на усещанията от страна на бременната и промените в организма с измененията на матката позволява да се установи забременяването. Няма да се спираме подробно на обективните признаци, които се търсят при прегледа. Ще споменем само, че с настъпването на бременността матката започва да се увеличава, става по-мека и се закръглява. Това увеличение е доста равномерно и характерно за различните месеци на бременността.

Кога започва да се чува детското сърцебиене?

След 5-ия месец започва да се чува детското сърцебиене, да се долавят движенията на плода и да се опипват неговите части. При известни обстоятелства разпознаването на бременността може да срещне затруднения. В помощ идват редица проби на ранна лабораторна диагноза на бременността. Наред с това днес акушерската наука разполага с апарати, чрез които още от третия месец на бременността могат да се доловят сърдечните тонове на плода.

 

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

loading...