Ева и Адам

Списание за филми и забава

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта


ГИМНАСТИКА СЛЕД РАЖДАНЕ

Administrator
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

 

През първата и втората седмица след раждането

1. От разкрачен стоеж с ръце надолу повдигаме ръцете встрани с пръсти, свити в юмрук, ги отвеждаме назад; накланяме трупа назад и вдишваме. Връщаме ръцете и трупа в изходно положение. Повтаряме 3-4 пъти

2. От основен стоеж с дясна pъка, хваната за стола, повдигаме левия крак напред и отвеждаме лявата ръка назад; отвеждаме левия крак назад и вдигаме лявата ръка нагоре; връщаме крака и ръката в изходното положение. Дишаме равномерно.

След това същото извършваме с десния крак и дясната ръка, като за стола се придържаме с лявата ръка.

Повтаряме 2-3 пъти

3. От разкрачен стоеж с ръце надолу наклоняваме трупа вляво с длани зад тила: издишваме. Връщаме трупа н ръцете в изходното положение; издишваме.

Повтаряме 2-3 пъти към всяка страна

4. От коремен лег с лакътна опора повдигаме трупа с опора върху пръстите на краката, дланите и предмишниците. Връщаме трупа в изходното положение. Дишаме равномерно.

Повтаряме 3-4 пъти

5.От тилен лег с крака, свити в коленете, и ръце, успоредни на тялото. повдигаме седалището и стягаме тазовите мускули. Връщаме таза в изходното положение, отпускаме мускулите и издишваме.

Повтаряме 3-4 пъти

6. От тилен лег с ръце, успоредни на тялото, и длани към пода свиваме левия крак в коляното под прав ъгъл, изправяме го и снемаме на пода. Същото извършваме и с десния крак.

Повтаряме 3-4 пъти

7. От тилен лег с ръце, успоредни на тялото, свиваме краката в коленете и ги приближаваме към корема; разтваряме коленете встрани, като ги придържаме с ръце: отново събираме коленете и връщаме краката в изходното положение. При разтваряне и събиране на коленете им оказваме противодействие с ръце.

Повтаряме 3-4 пъти

През четвъртата и петата седмица след раждането

1. От основен стоеж с ръце надолу  повдигаме ръцете отстрани нагоре: до6лижаваме китките над главата с длани навън. Леко извиваме трупа назад с вдишване. Връщаме тялото и ръцете в изходното положение. Издишваме.

Повтаряме 3-4 пъти.

2. От основен стоеж, като с дясната ръка се придържаме за стол, вдигаме левия крак, изпънат напред, и отвеждаме лявата ръка назад. Отвеждаме левия крак назад, а лявата ръка вдигамe отпред и нагоре. Връщаме крака и ръката в изходното положение. Дишаме равномерно.

Същото извършваме и противоравно.

3. От разкрачен стоеж с ръце надолу наклоняваме трупа вляво с длани зад тила; вдишваме. Изправяме трупа, ръцете - долу; издишваме.

Същото извършваме и надясно. Повтаряме 2-3 пъти към всяка страна

4. От опорен седеж повдигаме седалището от пода до тилна опора (тялото и краката са обтегнати в права линия). Връщаме тялото в изходното положение.

Повтаряме 3-4 пъти

5. От тилен лег с ръце, успоредни на тялото, свиваме краката в коленете. изправяме ги и повдигаме (не по-малко от 45 градуса) без голямо усилие; отпускаме ги на пода.

Повтаряме 3-4 пъти

6. От тилен лег с крака, свити в коленете, и ръце, поставени на външната им повърхност, разтваряме коленете встрани с противодействие на ръцете и леко повдигаме главата. Събираме коленете, като с ръце, преместени от вътрешната страна на коленете,и оказваме съпротива. Упражнението извършваме бавно, с равномерно дишане.

Повтаряме 3-4 пъти

През шестата, седмата и осмата седмица след раждането

1. От основен стоеж с ръце на кръста повдигаме крака, свит в коляното. Разгъваме го напред, отново го сгъваме в коляното и снемамe надолу. Дишаме равномерно. Същото извършваме и противоравно.

Повтаряме 2-3 пъти с всеки крак

2. От леко разкрачен стоеж с ръце на кръста накланяваме трупа напред. 1 Изправяме трупа с кръгово движение вляво. Дишаме равномерно.

Повтаряме 2-3 пъти към всяка страна

 

 

 

loading...

Adsterra