ОТ ДЪЛЪГ РАЗГОВОР ПОЛУЧАВАМ СТРАХ
Kalinka
(4 гласа, оценка 3.50 от 5)
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 

 

Здравейте, вече посвикнах да пътувам без страх, но забелязвам,че агорафобията ми се е настанила и в случаите, когато ми се налага да разговарям продължително с някого. Така съм развила и паническото разстройство.Анализирах внимателно и този страх и стигнах до извода, че в основата му стои друг страх - а именно, че ако събеседникът ми ме застави да го изслушвам дълго, няма да мога да се измъкна от тази ситуация веднага. Когато си помисля, че ще стане така, страхът ми се появява  мигновенно. Защо е така?Мислих, мислих и реших, че все пак мога да управлявам и този факт и той да не остане в графата : неуправляем.

Реших, че ако един разговор не ми е интересен все пак мога да го прекъсвам, когато пожелая, а да не се правя на прекалено любезна и да замръзвам , в очакване събеседникът ми да изкаже всичко онова, което е в главата му. Този начин ми дава надежда, че ситуацията "дълъг разговор" вече не съществува. Оттук и страха ми от нея и възможното и появяване намалява.

Резултати до момента:

1. Натрапливите мисли,че всеки момент мога да получа паническа атка, намаляха значително.

2.Разбрах, че агорафобията е страх от нещо, което не мога да се измъкна, когато пожелая.

Trackback(0)
Коментара (4)Add Comment
Dimcho
...
написан от Dimcho, ноември 02, 2014
Какво точно изпитвам ами притеснение, объркване , изчервявам се, ей такива неща.
pami
...
написан от pami, ноември 18, 2011
Здравейте, искам да попитам Dimcho пишеш,че се страхуваш да не ти проличи. Какво точно изпитваш тогава ?
Kalinka
...
написан от Kalinka, ноември 07, 2011
Това е част от агорафобия - страхуваш се, че ако започнеш по-дълъг разговор няма да можеш да се измъкнеш от него. Започни да управляваш разговора, така че да го прекъсваш, когато пожелаеш.
Dimcho
...
написан от Dimcho, ноември 06, 2011
Аз също изпитвам страх при по-продължителни разговори. Страх ме е, че може да ми проличи какво изпитвам, ако разговорът се проточи и не мога да задържа концентрацията си за по-дълго времеsmilies/sad.gif

Напиши коментар
Трябва да сте влезли в сайта, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате акаунт.

busy
 
loading...