Четвъртък, 03 Декември 2015 16:22

КАК ДА ПРАЗНУВАМЕ КОЛЕДА И НОВА 2017 ГОДИНА?

Написал статията  Administrator
Оценете тази статия
(0 гласа)
Administrator

Спрете се на лесно меню

Коледа и Нова година не са моменти за изпроб­ване на нови рецепти, нито за сложни специа­литети, които да ви държат до котлоните и фурните с часове. Помислете за блюда, които можете да приготвите предварително, дори да замразите. Заложете на сигурния вкус, на любимите семейни рецепти. Освен това този път може да подготвите бюфет и да помолите всеки от гостите да донесе нещо - това става все по-честа практика. Внимавайте все пак да се получи нужното празнично разнообразие.

Планирайте навреме

Още в началото на декември направете план за действие - подгответе списъка на гостите, вземете решение за менюто, намислете как ще украсите къщата. Прегледайте шкафове­те, за да не купувате неща, които вече имате. След това направете списък за пазаруване - от плодовете до хартията за опаковане на подаръците, като разделите продуктите по магазини, за да не ви се наложи после да се връщате за допълнителни покупки. Друг на­чин да си спестите време - пазаруването по интернет. Но то също не бива да бъде оставя­но за последния момент, защото може да се случат неприятни изненади - липса на някои продукти, закъснение в доставката и т.н.

Подгответе организацията

Всички трябва да участват в организирането на празниците - съпрузи и съпруги, деца, братя и сестри ... Освободете се от натоварва­щата мисъл, че само вие можете да свършите нещата както трябва. Доверете се на другите!

Не бъдете прекалено взискателни към себе си

Никой не може да направи така, че всичко да е перфектно. Амбициите ви само ще ви натова­рят, а може и да ви блокират в действията ви. Опитайте да съставите списък на нещата, бе

Приятно ухание за празника

Как да си приготвим домашен ароматизатор

за Колеgа

в малък съд налuваме 250 мл 6oga, слагаме koрuчku от няkолkо мандарини, 2 пръчkи kанела u 1 ванилова пръчица. Слеg kamo сместа заврu, я осmавяме още 2 минути на слаб огън u после  я оmсmраняваме от kоmлона. Koгamo uзсmuне, прецежgаме, налuваме mечносmmа в пулверизаmор u разпръсkваме аромата uз домa.

Подаръците, какви да бъдат те?

Купуването на подаръци е един от главните стресиращи фактори при подготовката за празниците. То изисква време, познаване на вкусовете и нуждите на гостите, а също и средства ... Можете да си помогнете с няколко хитри идеи. Първо разгледайте гардеробите си, все ще намерите в тях някои нови неща, които още не сте сложили и от които бихте се лишили - шал, ръкавици ... Проверете и резервите си от козметика, пове­чето жени имат кремове, дезодоранти, червила и лосиони в излишък. Намерете хубава опа­ковъчна хартия и подаръкът е готов! Можете също да приготвите шеговити и не много скъпи подаръчета или пъкда разиграете томбола, като помолите всеки от гостите да донесе по няколко неща. Така би било и доста забавно!

Опаковайте стилно подаръците предварително

Всеки прави тази грешка - да опакова подаръците в последните часове, преди гостите да позвънят на вратата. Този път започнете по-рано. Освен това използвайте празнични хартиени пликове или кутии, с които ще се справите много по-бързо, а са и красиви.

Позволете на гостите да Ви помогнат

Не се опитвайте всичко да свършите сами, защото накрая ще грохнете. Всеки може да направи нещо - да запали свещите, да извади лед, да налее чашите, да поднесе малки хапки, да подреди подаръците, да се заеме с музиката. Така и за вас ще остане време да се веселите=

Накарайте децата да окачват палтата на гостите, да разходят кучето или да изхвърлят боклука, ако е нужно.

 


Последно променени от Вторник, 06 Декември 2016 09:12
loading...