За мен

Basic Information

Пол
Жена
Дата на раждане
04/06/1983
Накратко за мен
Занимавам се с административна дейност. Офис-сътрудник съм.

Contact Information

Град
София
Държава
Bulgaria

Образование

Тип образование
средно
Година, на завършване
2001

Интереси

избери
Природа

Приятели

 • TANIA
 • Dimcho
 • Петя Петрова
 • Диана Стоилова
 • Krasi
 • Strelec
Kalinka
Kalinka
От известно време се чувствам добре и нямам пристъпи на страх.
 • Лично видео
 • Лично видео
 • Карма
 • Потребител от
 • Събота, 02 Октомври 2010 10:23
 • Последно онлайн
 • 231 дена
 • Профилът е видян
 • 3150 пъти
Преди 7 месеца
Kalinka започна нова дискусия в групата "Извън Протокол" Кayıtdışı
Сериалът извън протокол ще донесе високи рейтинги на своите продуценти. Заявка за това дава не само участието на Еркан Петтекая, но и атрактивния сюже
Септ 06
Kalinka вече е част от групата "Извън Протокол" Кayıtdışı
Септ 06
Преди 31 месеца
Krasi и Kalinka вече са приятели
Септ 16
Преди 42 месеца
Kalinka От известно време се чувствам добре и нямам пристъпи на страх.
Ное 02
Преди 71 месеца

 

Здравейте, вече посвикнах да пътувам без страх, но забелязвам,че агорафобията ми се е настанила и в случаите, когато ми се налага да разговарям продължително с някого. Така съм развила и паническото разстройство.Анализирах внимателно и този страх и стигнах до извода, че в основата му стои друг страх - а именно, че ако събеседникът ми ме застави да го изслушвам дълго, няма да мога да се измъкна от тази ситуация веднага. Когато си помисля, че ще стане така, страхът ми се появява  мигновенно. Защо е така?Мислих, мислих и реших, че все пак мога да управлявам и този факт и той да не остане в графата : неуправляем.

Реших, че ако един разговор не ми е интересен все пак мога да го прекъсвам, когато пожелая, а да не се правя на прекалено любезна и да замръзвам , в очакване събеседникът ми да изкаже всичко онова, което е в главата му. Този начин ми дава надежда, че ситуацията "дълъг разговор" вече не съществува. Оттук и страха ми от нея и възможното и появяване намалява.

Резултати до момента:

1. Натрапливите мисли,че всеки момент мога да получа паническа атка, намаляха значително.

2.Разбрах, че агорафобията е страх от нещо, което не мога да се измъкна, когато пожелая.

Юни 23
Преди 74 месеца
Kalinka отговори в дискусията Здравейте :)
Здравей, Криста! След като толкова много хора те подкрепят, просто няма начин как да не се справиш с ПР. В кои моменти не те разбират? Когато си по-сп
Мар 17

 

 

Не съм писала вече повече от два месеца, защото изчаквах да видя как ще се чувствам. След като понаучих уроците си и започнах да свързвам симптом с причина, която го поражда, страха ми намаля, дори изчезна напълно в определени ситуации.

Горда съм от себе си и от упоритостта си. Ще пиша пак. Вече излизам съвсем спокойно от вкъщи и  пътувам с градския транспорт спокойно.

Мар 17
Преди 75 месеца
TANIA вече е част от групата ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО
Фев 04
Преди 76 месеца
TANIA и Диана Стоилова вече са приятели
Ян 13

Не съм писала вече около месец, защото се чувствам добре и не съм имала панически атаки. В момента събирам мислите си и като съм готова ще пиша за изводите от това, което съм постигнала.

Ян 13

Не съм писала вече около месец, защото се чувствам добре и не съм имала панически атаки. В момента събирам мислите си и като съм готова ще пиша за изводите от това, което съм постигнала.

Ян 13
Преди 77 месеца
Диана Стоилова и Kalinka вече са приятели
Дек 20

 

 

 

Този страх е толкова упорит, само когато е събуден от усещането, че  умираш. Развил се веднъж, той "бди" над нас и при всяка подобна на преживяната животозастрашаваща ситуация, алармира, колкото и да не го искаме, колкото и да го отхвърля, той вече е събуден.

Тези дни гледах едно клипче в Youtube, заснет от човек, който е водолаз, свършва му въздухът, и той запечатва последните си мигове живот с инсталираната върху шлема му камера. Същият човек получава паническа атака непосредствено преди смъртта си, борейки се да излезе на повърхността. Тялото му мобилизира цялата си мощ, за да го издигне от дъното, където беше паднал, но не успя.

Така и при нас, когато тялото ни усети, че нещо ни заплашва, то натиска спусъка на пълната мобилизация под формата на паническа атака.

Защо ви разказвам всичко това. Ами, защото онзи ден, когато бях в една банка, ми се наложи  да чакам по-дълго, а бях с повишено кръвно налягане и усетих познатите симптоми на възможна опасност, не развих паническа атака, но осъзнах за сетен път, че когато има нещо застрашаващо ме,  реагирам по този начин с паника. В този случай застрашаващото беше повишеното ми кръвно.

Още нещо да допълня, в мен имаше насъбран гняв, които  се опитвах да контролирам, вероятно и той казва своята дума под формата на напрежение.

Ное 30

Моя блог

Не съм писала вече около месец, защото се чувст .....
Вторник, 08 Ноември 2011 ШУМ В УШИТЕ
    .....
Четвъртък, 20 Октомври 2011 ОТКРИХ ЛИ ПРИЧИНИТЕ ЗА СТРАХА?
.....

Коментари

2011-11-07 11:41:22
Това е част от агорафобия - страхуваш се, че ако з .....
2011-09-12 10:36:39
Имам паническо разстройство с агорафобия. Най-труд .....

Последен член

Последни коментари

Мнения

Онлайн потребители

0 users and 55 guests online
Facebook API keys need to be provided to have Facebook connect work

Histats