За мен

Basic Information

Пол
Мъж
Дата на раждане
10/09/1975
Накратко за мен
Много добър

Contact Information

Град
София
Държава
Bulgaria

Образование

Тип образование
средно
Година, на завършване
1995

Интереси

избери
Футбол

Приятели

 • iulia georgieva
cool
cool
 • Лично видео
 • Лично видео
 • Карма
 • Потребител от
 • Вторник, 16 Август 2011 09:23
 • Последно онлайн
 • 1890 дена
 • Профилът е видян
 • 1197 пъти
Преди 63 месеца
cool добави нов коментар към снимката 463816_398859406850499_1591235501_o
 • Направо перфектна!:)
Фев 20
iulia georgieva Да черпим от живота мечти, да даваме на мечтите живот.
Ян 31
cool добави нов коментар към снимката 1359374430953_s
 • Уау, страхотна мацка си! Направо невероятна:)
Ян 30
iulia georgieva добави 4 снимки в албума moite snimki
 • 1359374430953_s
 • 558338_366815660054874_1790029445_n
 • 463816_398859406850499_1591235501_o
 • 399308_399685386767901_2087275226_n
Ян 29
Преди 64 месеца
iulia georgieva jivota na covek. e kratko caftene i dilgo povqhvane
Ян 07
iulia georgieva добави нов коментар към снимката 2011-02-03 14.39.52
 • mrs. na 2 godini 6 meseca
Ян 07
iulia georgieva добави нов коментар към снимката 2011-02-03 14.39.52
 • mersi da bliznaci sa
Ян 04
iulia georgieva добави нов коментар към снимката SL740895
 • da dobre beshe
Ян 03
iulia georgieva добави нов коментар към снимката 2011-02-03 14.39.52
 • kazvat se melek djan
Ян 03
iulia georgieva добави 1 снимки в албума moite snimki
 • SL740895
Ян 02
iulia georgieva cestita nova godina
Ян 01
cool и iulia georgieva вече са приятели
Дек 24
iulia georgieva veseli praznici
Дек 24
Преди 65 месеца
iulia georgieva добави 4 снимки в албума moite snimki
 • 2011-02-03 14.39.52
 • 10
Дек 21
iulia georgieva добави 1 снимки в албума moite snimki
 • 68IG0036
Дек 20
iulia georgieva vali snyag......:((
Дек 19
iulia georgieva и sema вече са приятели
Дек 19
Преди 80 месеца
Как да разбереш дали си хазартно зависим? Какви са причините за хазартната зависимост?

Основната причина се състои в невъзможността да се контролира импулсът за игра по волеви път. Ако  по насилствен път се ограничи достъпа до хазарт, страдащият може да изпадне в силно тревожно състояние, придружено със пристъпи на страх. Зависимите изпадат в депресия, а някои дори посягат към самоубийство.

Доста експерти приемат,че хазартът е патологична зависимост, тъй като самото натрапливо очакване от печалби и големият удар предизвиква удоволствено приповдигнато  усещане, подобно при използване на наркотици и алкохол. Това усещане създава себеидентификация на успешен и свободен човек, който сам контролира живота си и всичко онова, което се случва в него.

Какво е лечението на хазартната зависимост?

Лечението  на хазартната зависимост е доста трудно, тъй като не винаги зависимият споделя за проблема си с хазарта. Първото нещо, за да започнете борбата с хазартната зависимост е да споделите пред близък или терапевт натрапливото си поведение по отношение на залаганията.

Лекарят, заедно с психотерапевта може да състави план за лечение, в който план да включи и цялото семейство. По време на лечението се третира и съпътстващата депресия, заедно с тревожните разстройства. Лечението с хазарта е един дълъг период . В основата на пристрастеността към хазарта доста специалисти посочват, че стои липсата на обич, както и липсата на други удоволствени изживявания в живота на болния, което е станало основната причина той да попадне в лапите на хазарта.

 

Защо  харчим парите си за хазарт?

Харченето на пари само по себе си е нещо нормално. Няма как да съществуваме, без да участваме в икономическите процеси на света. В някои случаи харченето е жизнеутвърждаващо. Хвърляме пари, за да се чувстваме добре. В други случаи може да е пример за разклатена психика. Както крайното скъперничество, така и прахосничеството говори за дълбоки психични проблеми. Ето някои от най-честите причини за безконтролното харчене:

Себеутвърждаване

Мнозина се опитват да преборят лошото си настроение, като си доставят удоволствия. Едно от най-универсалните подобни забавления е пазаруването. А то, разбира се, става срещу заплащане. Така се завърта един цикъл. Харчим, за да се почувстваме по-добре, потискаме се, че сме останали с по-малко средства, намираме начин да харчим отново, за да се ободрим и така до безкрайност или поне докато ни свърши текущият бюджет. Не е зле да намерим и нематериални начини за себеутвърждаване. Те са по-непреходни и в края на краищата по-евтини.

Комплекси

Трайното ниско самочувствие пречи на взаимоотношенията ни с околните. То може да ни накара да се превърнем в тихи, срамежливи, потиснати същества. Но може и да се трансформира в безогледно арогантни, незачитащи чуждото мнение психопати. И най-големият лаик в областта на психологията би се досетил, че демонстративното натрапване на високи финансови възможности е проява на компенсация за ниско самочувствие, т.е. избиване на комплекси за бедност или малоценност. Безконтролното харчене може дори да бъде възприето като липса на възпитание в някои развити общества или поне като проява на лош вкус именно поради комплексарския си подтекст.

Лесно спечелените пари

Те се харчат най-бързо и безконтролно. Колкото по-лесно печелим парите си, толкова по-малко ценим труда, който сме положили, за да ги придобием. Това е нож с две остриета. В краткосрочен план ни носи удоволствие, удовлетворение и повдига самочувствието ни. Обаче всеки път, когато по някаква причина заплащането ни за същите усилия намалее, това би довело до срив на самооценката за способностите ни. Дори може да ни докара депресия и неспособност да се пригодим към нови условия на пестеливост. Ако ценим достатъчно труда си, няма да разчитаме на случайността за по-високо възнаграждение. Постепенно с натрупаните умения ще достигнем до по-сериозни финанси, а това ще ни помогне да харчим спечеленото по по-отговорен начин.

Безотговорен характер

Има хора, които са готови да изхарчат абсолютно всичко, което са спечелили, наведнъж и след това да се оставят да мизерстват. Такова неравномерно отношение към парите изразява безотговорност към самия себе си. В крайна сметка човек се познава какъв е по това как се държи, когато има повече финансови възможности, защото тогава се проявява истинският му характер, дали има и какви точно задръжки.

Психиатрични проблеми

Сред тях са биполярно разстройство маниен епизод, патологично влечение към хазарт, зависимост от психоактивни вещества, декомпенсация на психопатия. Първото състояние се съпровожда от приповдигнатонастроение, мисли за превъзходство над всички останали, безсъние, ускорени мисли. Второто и третото се съпровождат от проблеми в поведението, раздразнителност, кражби и други подобни прояви за намиране на средства за залагане или набавяне на наркотиците. Последното е свързано със стрес, невъзможност за адаптация в конкретна, житейска ситуация. Всички те изискват намеса на психиатър.

Конфликтността е характерна черта за някои хора. Те се изживяват като бунтари. Не се съобразяват с правилата и нормите. Понякога това помага, особено когато става дума за гениални творци или инженери. В повечето случаи обаче пречи и е израз на някаква психопатология. "Да си търсиш белята" означава точно постоянно и безразсъдно търсене на излишен конфликт или опасности. Ето някои от най-честите причини за това:

Антисоциално личностно разстройство

То представлява трайни психологични нагласи на личността, които се формират от детството. Изразяват се в отхвърляне и незачитане на социалните, културалните норми, импулсивно поведение и безразличие спрямо правата и чувствата на околните. В някои случаи това включва и безрасъдно противопоставяне на авторитети. Понякога този тип социопати могат да действат и в своя полза, като се облагодетелстват за сметка на чуждо нещастие. Те са склонни и да поемат всякакви рискове, както и да станат зависими от хазарт.

Лоши примери в детството

Всички формираме характера си в ранно детство. Има огромно значение какъв пример следваме в лицето на родителите си. Те могат да стимулират у нас развитието на черти, подобни на техните. А също да притъпят различията между нас и тях. Съзнателно или не, родителите ни моделират. Ако сме свидетели на лоши примери от тях или от други значими фигури в нашето детство, то е твърде вероятно да повтаряме техните грешки. Сред тях често е и склонността ни да се забъркваме в скандали.

Невъздържаност

Тя може да влиза в рамките на личностно разстройство, а може и да е част от негативния пример, който сме попили като малки. Възможно е да е временно явление. Някои хора стават раздразнителни, конфликтни и безпардонни поради недоспиване. При други това е защитна реакция, когато са несигурни. След почивка или при нормализиране на ситуацията, тази невъздържаност отшумява. Понякога невъздържаните съжаляват за избухванията си. Най-добре се отразява поведенческа психотерапия.

Злоупотреба с алкохола 

Алкохолът с право се нарича "разтворител на задръжките". При прекаляване с него интоксикираните започват да си позволяват неща, които иначе сами си забраняват. Лошото пиянство, свързано с конфликти и физическа разправа, най-често се дължи на потисната агресия. Тя избликва, когато задръжките изчезнат. Това означава, че човекът не живее в мир със себе си и когато е трезвен. Ако ви е трудно да се сдържате и все си търсите белята, може би е време да преосмислите изцяло ценностите си.

 Нужда от себедоказване 

Постоянното забъркване в конфузни или опасни ситуации може да е израз и на комплекс за малоценност. Необходимостта от постоянни врагове, битки за себедоказване, въвличането в безсмислени спорове и отстояването на маловажни каузи, всичко това изразява вътрешна обърканост. Вместо да си търсим белята, по-добре да намерим важните неща, за които си струва както да се борим, така и да отстъпим, когато трябва.

Септ 18

Последен член

Последни коментари

Мнения

Онлайн потребители

0 users and 31 guests online
Facebook API keys need to be provided to have Facebook connect work

Histats