Ева и Адам

Списание за филми и забава

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта


Сряда, 03 Юли 2019 12:08

Алмила Ада стана учител по балетно майсторство, няма да се отказва от актьорството

Написал статията  Administrator
Оценете тази статия
(0 гласа)
Administrator

 

Алмила Ада, екранната Дженет отвори своя балетна школа. Засега тя има 15 възпитаници. Младото момиче се справя успешно и казва, че не й тежи да съчетава балета с актьорството. Когато журналистите я питат, кое й е било най-трудно при отваряне на балетното училище Алмила казва, че декориране на залата е било най-сложното действие по организиране на школата.

Алмила споделя, че й харесва на екрана да пресъздава силни жени. Алмила потвърждава, че занапред ще работи и в киното, и в своята балетна школа.

Алмила Ада Баязътолу е родена на 4 август 1994 г. в Истанбул. Израства в заможно артистично семейство. Баща й е журналист, а майка й моделиер. Съвсем малка Алмила заминава със своите родители в Русия и живее в Москва. По-късно семейството отново се завръща в града на Босфора. Алмила е единствен наследник на две богати фамилии

Семейството й притежава имение в една от най-престижните части на Принцовите острови. Именно в него израства бъдещата актриса.

ПОТОПЕНА В ИЗКУСТВО

Детството на Алмила преминава спокойно под зорките грижи на нейните: роднини. Доброто си възпитание и аристократичния маниер чаровната актриса получава от своите баби. По тяхно настояване още на крехката тригодишна възраст започва да посещава уроци по пиано и бапет, "Докато другите деца си играеха на улицата, аз свирех с часове на пиано. Една от бабите ми беше голяма почитателка на Шуман и Чайковски и обичаше да слуша рециталите ми. За да изразя любовта си към нея, свирех продължително и се стараех да не допускам грешки", разказва красивата Ада. От дете Алмила е обградена с изкуство. "Израснах в дом, в който артистичността и творчеството бяха поставени на особена почит. Баща ми прекарваше часове наред в своя кабинет, пишейки разкази, а майка ми скицираше неуморно нови и нови модели. Харесваха ми часовете, когато тя пускаше тиха музика и заставаше пред платното. Наслаждавах се на тези моменти и за да не я безпокоя, тайно я наблюдавах как рисува."

БЕЛИЯТ ЛЕБЕД

Потомка на творци, Алмила също има своята слабост класическата музика. Истинска наслада обаче й доставят заниманията по балет. Ефирността и грацията я привличат и тя репетира отдадено. Родителите и също поощряват желанието й да се занимава с танцово изкуство и я изпращат на обучение в различни точки на Европа. Само на 14 години, Алмила вече е обиколила най-престижните школи на Стария континент. Преди да навърши пълнолетие, е приета с пълна стипендия в консерваторията към университета „Мимар Синан" със специалност "Изящни изкуства и балет". След това заминава за Англия, където близо две години изучава мюзикъл в Кралската академия в Лондон. Когато получава дипломата си за магистър, е поканена да изпълнява партията на Клара в постановка на „Лешникотрошачката" от Чайковски на Кралската опера и балет в продължение на сезон. Участва в европейското турне на спектакъла, а след това се включва и в популярния мюзикъл "Котки". Бапетьт е моята стихия. Харесвам изтънчеността и изяществото в движенията. Да успееш да говориш без думи това е сърцевината на изкуството за мен. В балета музиката те води, трябва само да отвориш сетивата си и да пресъздадеш това, което мелодията ти нашепва", споделя тя. През тийнейджърските години Алмила е толкова отдадена на балета, че понякога забравя за всичко останало. Репетира неуморно. Родителите й дори се безпокоят за нея, тъй като често отказва да се храни, за да поддържа необходимото за една балерина тегло. Освен строгите диети тя прекарва дълги часове пред огледалото в старанието си да извае до перфекционизъм и най-дребното движение в своя танц. С цената на много лишения и с упорит труд успява да изгради блестяща кариера и е канена като гост-балерина на сцените на големи европейски театри. През годините авторитетът й на успешна балерина все повече расте. Славата й преминава границите на Европа и през 2016 г. тя танцува в Пекин. Като всяка балерина Алмила също мечтае да изиграе Белия лебед от Лебедово езеро" на Чайковски. Вероятно повлияна от своята баба и от уроците по пиано, тя от дете копнее да изпълни ролята на Одета. Преди две години Алмила осъществява своя блян. "Многократно съм участвала в Лебедово езеро", но за пръв път се превъплъщавам в образа на Одета. Изключително съм благодарна на лондонския балет, че ме поканиха за тази роля. Надявам се следващия път да имам възможността да се превъплътя и в дъщерята на магьосника Ротбарт Одилия (Черния лебед)."

МОДНИЯТ ПОДИУМ

Представлението на Кралската опера и балет има невероятен успех в английската столица. След премиерата Алмила е поканена да позира за корицата на няколко елитни издания. Добрата й визия е забелязана и от модните агенции и само няколко дни по-късно тя получава предложение да участва във фотосесии на марката Hollister. Същата година дебютира на подиума като модел на Catwalk .. "Винаги съм следяла с интерес тенденциите в облеклото. Все пак майка ми е дизайнер, така че модата никога не ми е била чужда", споделя Алмила. Ефирната балерина не скрива амбициите си да продължава да се развива като модел. През последните години успоредно с кариерата си в класическия балет тя неизменно присъства в публичното пространство и като манекен. Вече два поредни сезона е част и от Седмицата на модата в Милано и Париж. "Харесва ми да бъда по, светлината на прожекторите. И в балета, и в модата се чувствам в свои води. Признавам, че и двете професии изискват жертви, но докато в модата ти си в центъра и всички стилисти и коафьори се въртят около теб, в балета не е така. Красотата и чаровната усмивка там не са достатъчни."

ЕКРАНЕН ДЕБЮТ

Докато учи в Лондон, екипът на холивудската суперпродукция "Отмъстителите: Ерата на Ултрон" (2015) организира кастинг за балетни сцени във филма. Алмила е избрана да се превъплъти в образа на младата Наташа Романов (Скарлет Йохансон), която е била балерина в Русия. Скоро след това младата танцьорка скъсва ахилесово сухожилие и се прибира в родината си, за да лекува травмата. Тъкмо тогава идва предложението за ролята на Нехир в "Част от мен". "Освен балет съм изучавала почти всички области на изкуството рисуване, музика, баща ми отдаваше голямо значение на литературата, така че и до днес водя дневник. Никога обаче не бях мислила за актьорско майсторство освен в рамките на музикалния театър. Признавам, че желая изцяло да посветя живота си на танцовото изкуство, но понякога се налага да проявя и практичност. За съжаление балетът е изтощително изкуство, свързано с много травми. Затова и кариерата на балерините приключва, когато те са в зенита на младостта. Това е и една от причините да се насоча към актьорството. Смятам, че притежавам всички данни да бъда успешна актриса. Трябва да отбележа и още един факт, който ме подтикна в тази посока това е феноменът все по-често момичета от модния бранш да навлизат в киното и шоу бизнеса. Всъщност към момента да си актьор е една от най-доходоносните професии в Турция", признава Алмила.


Следват участия в още две успешни поредици, преди Алмила да получи главна роля в „Сълзи от Рая". Изненадващо за толкова млада жена, актрисата има осемгодишна връзка с приятеля си Паул Севдик и вече се замисля за брак. "Искам да имам семейство и деца, но трябваше да отложа тези планове заради балетната си кариера. Имам диплома за преподавател по балет, така че възнамерявам един ден да открия и своя танцова школа." И тази нейна мечта се сбъдна.

 

Adsterra


loading...