"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ" - УБИЙЦА ИЛИ ЛЮБОВНИЦА Е НОВАТА НАЛОЖНИЦА НА МУРАД?
Administrator
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

 

Повелителя и шехзаде отсядат при бейлербея Ядигер паша. Ибрахим не харесва пашата и у него се явяват подозрения. Ядигер паша дарява на Мурад наложница, с която той прекарва нощта.

Абаз Мехмет паша привиква при себе си сина на Ахизаде ефенди Сеид. По време на разговора пашата сипва на кадията отрова. В този момент се явява Валиде султан. Тя иска от Сеид ефенди да й разкаже истината.

Хаджъ ага вика при себе си Баязид, за да съпроводи Валиде Султан при Ахизаде ефенди.

Гюлбахар е притеснена от това и привиква Синан паша. Тяхната среща вижда Естер хатун, но и Синан я забелязва.

Фария нахлува в покоите на Айше и иска от нея да разбере за отношенията й с Гюлбахар султан. Но тя отрича всичко.

Шейх ул Ислам Ахизаде ефенди събира улемитите. Той е възмутен от убийството на Изник. Това е невиждано поведение. Всичките улемити са в опасност. В тези условия всички улемити са длъжни да се обединят, за да сложат край на това. Ако е необходимо, те ще свалят от трона Мурад и ще сложат на престола Баязид. Тези разговори зад стената подслушва Кьосем султан, шехзаде Баязид, Халил паша и Хаджъ ага.


Момичето, което Ядигер паша, подари на султана се опитва да убие Мурад.

Момичето, което е изпратено от Ядигер паша се опитва да убие Повелителя, но в последния момент решава да не го прави и разказва всичко на Мурад за заговора. Покушенията над шехзаде също не успяват. След атентата Ибрахим получава нервни припадъци.

Фария се сблъсква с Естер хатун в харема. Тя е силно притеснена от нещо и казва, че й е необходимо незабавно да се срещне с Кьосем султан. По пътя към Кьосем, тя е задържана от Гюлбахан султан. Тя предлага на Естер да мине на нейна страна, казвайки й, че султан Мурад е мъртъв.

Фария тежко преживява появата на нова наложница в харема. Това е Санавбер, момиче, което Мурад доведе от Ядигер паша. Каква ще е нейната съдба?

 

 
loading...