"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ" - МУРАД ОТНЕМА ДЕЦАТА НА АЙШЕ, ГОТВИ СЕ ДА Я УБИЕ
Administrator
(3 гласа, оценка 4.67 от 5)
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 

Гевхерхан се самоубива пред очите на всички. Айше ражда момиче.

На погребението на Кьосем разказва на Мурад за това, че когато Султан Ахмед бил болен от шарка, една стара жена предложила изцеление. Но тя трябвала да заплати не със злато и цености, а Кьосем била длъжна да види смъртта на всички свои близки. Тя обвинява Мурад за смъртта на Гевхерхан, неговите решения започнали да вредят на близките му. „В края на краищата ти вредиш сам на себе си.“

Синан съобщава, че персите са внедрили в харема свои шпионин, наложница, която веднага станала фаворитка на Султана.

Кьосем решава да изпрати сина на Гевхерхан при неговата леля - Фатме Султан,за да го отдели от двореца и неговите печални мисли.

Ибрахим обвинява Атике за смъртта на Hевхеран. Тя отлично знае, че Силяхтар не я обича, но изгори всичко по пътя си, за да го получи.

Мурад кръщава дъщеря си Есмерхан Кая. Той обявява, че Айше повече няма да я види, също както Ахмед и Ханзаде. Айше се опитва да възразява, но Мурад не желае да я слуша и вижда в двореца. Тя трябва да отиде на заточение в Амасия.


Синан паша се среща със Санавбер. Тя му казва, че докато е жива Кьосем Султан, смъртта на Султан Мурад е безсмислена. Синан паша е съгласен с нея, той планира да удари Кьосем султан в слабото й място – в тайната й за нейната болест. Санавбер е длъжна да й спечели доверието и да й се хареса.

Фария в покоите на Султана вижда как Мурад предава на Силяхтар някакъв указ. Силяхтар го моли да преразгледа указа му, но Мурад отказва. Фария тайно се промъква в покоите на Силяхтар и научава, че повелителя се кани да убие Айше, когато тя напуска двореца.

Айше се готви да отпътува от двореца. Тя се надява, че с годините всичко ще се нареди и Повелителя ще поиска да я върне.

Бащата на Силяхтар Безерги ефенди моли за среща сина си. Той се оплаква от Абаз Мехмет паша. Той е конфискувал цялото негово имущество и постоянно иска такси за своите услуги. Силяхтар обещава да се разбере с него.

Кеманкеш се среща с Кьосем. Той е много разтревожен за създалата се ситуация. Той се опасява, че ситуацията ще излезе извън контрол.


 
loading...