НУРГЮЛ ЙЕШИЛЧАЙ-СТРОГАТА КЬОСЕМ
Administrator
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

 

 

Нургюл Йешилчай, която прекрасно се превъплъщава в ролята на Гюлсерен в хитовата поредица „Твоят мой живот" и на Кьосем султан във „Великолепният век: Кьосем“ е родена на 26.03.1976 г. в гр. Афйон, Турция. Завършила е средното си образование в гр. Измир, след което записва и успешно завършва специалност „Театър" в гр. Ескишехир.

Още в студентските си години тя се влиза в редиците на професионалните актьори, с ролята на Гюлсум в сериала „Втора пролет" (?kinci Bahar). През 2002 г. актрисата влиза в ролята на Бахар Карада в сериала „Имението с лозите". Този сериал е нейният трамплин към популярността.

Година по-късно и е поверена и роля в едноименния филм за голям екран, където тя си партнира с хитовата турска звезда Йозджан Дениз. През 2005 г. идва и нейният истински звезден миг, когато тя печели награда за най-добра женска роля на голям турски филмов фестивал.


През същата година играе и в сериала „Островът на ангелите". В този сериал тя играе със своя съпруг и колега Джем Йозер, на когото ражда син - Осман Нежат. Но бракът и майчинството не успяват да спрат темпото и на работа и живота.

Програмата на Нургюл Йешилчай е изключително натоварена, особено в този период от живота и. През 2004 г. има роля във филма „Разкажи ми, Истанбул" (Anlat ?stanbul). През следващите две години влиза в образ в сериала „Непослушната балдъза".

Отново през 2006 г. се качва на театрална сцена и играе в постановката „Ако не беше ти"  и едновременно с това се снима във филма за голям екран „На ръба на живота" . „На ръба на живота" отвежда Йешилчай в Кан, тъй като ленатата участва в надпревара за най-добър сценарий. Същевременно, започват и снимките на „Булката Езо" (Ezo Gelin), където и е поверена главната роля.

През 2007 и 2008 г. тя се снима в ленти за голям екран. Това са „Влаковете на Адем" (Adem'in Trenleri), „Auf der anderen Seite" и „Съвест" ( Vicdan). През 2010 г. изиграва Асемин в „Любов и наказание". През 2011 г. е в ролята на Ферял в „Не може без теб" (Sensiz Olmaz).

През следващата година влиза в ролята на Султан в „Султан", а през 2013 г. - в тази на Джандан в „Бебешка работа" (Bebek I?i) и е ангажирана в сериала „Убийство" (Cinayet). През 2014 г. и е поверена една от главните роли в „Твоят мой живот" - тази на Гюлсерен. През 2016 г. тя е в ролята на Кьосем Султан в лентата „Великолепният век - Кьосем".


За жалост, актрисата не успява в този си натоварен график, да обърне внимание на семейството и съпруга си и прекратява своя брак в края на 2010 г. Години след това обаче, те все още поддържат приятелски и добри отношения, като Йозер нееднократно в медийното пространство е защитавал своята бивша съпруга по един или друг повод.

 

Източник:phototargets.com

 
loading...