Ева и Адам

Списание за филми и забава

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта


"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ" - АЙШЕ УБИВА ДЕЦАТА СИ, СЛЕД КОЕТО СЕ САМОУБИВА

Administrator
(1 глас, оценка 1.00 от 5)
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

 

Черна скръб съсипва душата на героите от „Великолепният век: Кьосем” – мечтите за щастлива любов не се осъществяват.

В двореца на Мурад няма надежда за любовта. Майката на децата му погубва и себе си, и момчетата във „Великолепният век: Кьосем”. Сестра му избира смъртта пред живот с друг нелюбим мъж.

Кеманкеш залавя Сеит и Ахизаде. Пред султана предателя признава, че са действали под давление на Гюлбахар. Мурад нарежда смъртта на Ахизаде. Сеит е пратен в изгнание. Зейнел е отровен, но предупреждава Гюлбахар да не опитва от храната зад решетките.

Баязид моли брат си за пощада, но Мурад не го чува и осъжда Гюлбахар на смърт. Преди да бъде изпълнена присъдата тя пише на Фария, за да й разкаже кой е провокирал нападението над нея. Баязид с помощта на Синан дава опиат, с който майка му симулира смъртта си. Фария дава писмото на „покойницата” на султана. Айше не може да се оправдае. Децата й са отведени при Кьосем, а тя е изолирана до раждането.

Силяхтар е освободен, но се чувства осъден. Казва на любимата си, че падишахът му е наложил Атике за съпруга. Баязид не иска Ибрахим да го придружава до погребението на майка му. Улемитите недоволстват, че главния мюфтия е екзекутиран без съд, но повелителят дори отказва да му бъде отслужена молитва. Баязид погребва друга на мястото на майка си. Той води Гюлбахар в дома на Калика. Там тя идва в съзнание и трябва да чака синът й да организира бягство.

Във следващия епизод на „Великолепният век: Кьосем” драмите в двореца стигат нов връх. Гевхерха обявява пред семейството си, че любимия й ще се ожени за Атике по заповед на султана. Валиде обещава да говори със сина си, но отношенията на дъщерите й за завинаги развалени. Кьосем изпраща новата наложница при повелителя, но Фария я гони. Вдига скандал на мъжа си, че ще уби е и него, и себе си, ако й изневери. Гюлбахар предупреждава сина си, че гъркинята не е за него.


Султанът е избрал Кеманкеш за Гевхерхан. Той упреква Силяхтар, че заради неговите грешки страдат всички. Синан иска от Естер да научи къде е богатството на валиде. Тя казва, но султанката е преместила жълтиците на друго място. За да се спаси, казва за диабета на господарката си. Синан обаче нарежда да я обезглавят и хвърля главата й в двореца.

Бащата на Силяхтар се завръща едва сега след смъртта на майка му. Той твърди пред сина си, че го е изоставил, защото е мислил за бъдещето му. Синан разбира, че Сенавбер хатун е също шпионка на персийците. По време на двойната сватба, се самоубива с кинжал.

Валиде упреква сина си, че заради погрешните му решения, всички страдат. Айше ражда дъщеря и е изпратена на заточение. Фария научава в канцеларията на Силяхтар, че султанката ще бъде убита по време на прехода. Казва на съперницата си. Айше й вярва, въпреки убежденията на Силяхтар в обратното. Бъдещата валиде поглъща отрова и дава на Ахмед и Ханзаде. Докато в двореца плачат за принцовете, Сенавбер е изпратена от съучастника си да окаже подкрепа на валиде.


Мулад изчезва от двореца. Майка му поема управлението и изпраща Силяхтар да го търси. Фария отива да търси любимия в следващия епизод на „Великолепният век: Кьосем”. Гюлбахар не бяга, а сплетничи и разпространява слухове сред поданиците. Касъм влиза в къщата на гъркинята и вижда Гюлбахар със Синан. Калика го удря и той припада. Мурад се изгубва и вижда призрака на детронирания Осман. Фария и Силяхтар го спасяват от сигурна смърт.

Източник:woman-onthe-top.net

 

 

loading...