Ева и Адам

Списание за филми и забава

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта


"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ" - САНАВБЕР СЕ ОПИТВА ДА СИПЕ ОТРОВА В УСТАТА НА ФАРИЯ, ТЯ Я УБИВА

Administrator
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

Нападението над Султан Мурад се проваля - Мурад не остава в шатрата, там е друг негов слуга, който е убит от Ферхат ага.
Гюлбахар казва на Кьосем, че с нейният син Мурад е свършено, че той няма да се върне от похода. Санавбер успява да предупреди Синан паша и той спасява Гюлбахар.Но на Кьосем й прилошава, пристъпът не отшумява. Докарват я в двореца и единствено Санавбер успява да й помогне.

Мурад разбира, че зад покушението стои Баязид, но засега не предприема нищо. На утринта той убива всички метежници начело с Ферхат ага.

Повелителят моли Шей ул Ислам да издаде фетва за убийството на Баязид. Но той иска време, за да обмисли.

Кьосем идва на себе си. Тя разпитва Фария и Санавбер. Санавбер отрича всичко. Но Кьосем е силно обезпокоена от думите на Гюлбахар за гибелта на Мурад. Тя решава да напише писмо на Кеманкеш, в него тя съобщава, че ако са убили Мурад, то на трона да застане не метежника Баязид, шехзаде Касъм.

Мурад вика поета Нефи при Амир Гюне. Той му предлага незабавно да предаде Ереванската крепост. Амир Гюне е съгласен да го направи при еедно условие – те двамата с Мурад трябва да се дуелират с мечове.

Хаджъ ага вижда Идрис ага, когато той скрива бележка, предназначена за Синан паша.

Санавбер прониква в покоите на Фария, тя се опитва да я отрови, изглеждайки, че тя е починала от спонтанен аборт. Обаче при създалата се борба, Фария й нанася няколко удара с ваза по главата и я убива.

Яхия ефенди донася на Мурад фетва, в която дава съгласието си за убийството на шехзаде Баязид.

Мурад излиза на дуел с Амир Гюне и го побеждава. Той му предлага да мине на страната на османците и да остане в лагера.

Хюсеин ага вика Баязид при Султана. Мурад решава да отпрати Баязид в столицата, ще го съпровожда Кеманкеш. Той ще занесе и лично писмо за Кьосем султан.

След 3 месеца

Кеманкеш и Баязид пристигат в столицата, където съобщават за превземането на Ереванската крепост.
Баязид предава писмото на Кьосем султан. В него Мурад пише, че Валиде е била права по отношение на брат му Баязид. Баязид е влязал в заговор с враговете на Мурад, за да се възкачи на трона. Мурад допълва, че е получил фетва от Шейх Ул Ислам за смъртна присъда на Баязид, заради това, че е предал държавата, династията и семейството. Той нарежда на Кьосем, тя да изпълни присъдата.

 

loading...