Ева и Адам

Списание за филми и забава

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта


"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ" - НОВИЯТ СУЛТАН ИБРАХИМ Е СЛАБОХАРАКТЕРЕН И ПОХОТЛИВ

Administrator
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

 

 

Новият султан във „Великолепният век: Кьосем” се спасява от озверелия си брат, но попада в капана на Кьосем султан и майките на децата му

Мурад използва сетни сили, за да унищожи династията си в поредните епизоди на „Великолепният век: Кьосем”. Валиде за пореден път се оказва по-могъща от омразата му.

Повелителят слага Кеманкеш на поста на великия везир и го праща срещу персийския шах. Кьосем отива да посети затворения Мустафа. Само верния Хадже вярва, че ще се помири с децата си. Султанът се завръща и Атике му казва, че Халил е избягал от, само да успокоят болките му.

Валиде научава, че ще надживее и този син. Той я обвинява, че му е пратила лекар, който не го е лекувал. Атике казва на Ибрахим за престъпленията на майка им.

Синан заплита интрига, която застрашава за пореден път живота на Кьосем. Мурад е готов да предаде престола не на брат си, а на кримския хан. Не иска да даде власт на Ибрахим и чичо си, защото отново валиде ще управлява държавата. Синан устройва клопка на султанката.


Юсуф се готви да убие валиде.Верният Кеманкеш я спасява. Мустафа обаче няма късмет. Племенникът му обещава разходка с кораб. Но палачите чакат обърканият мъж на борда. Атике и Зарифе спасяват живота на Ибрахим.Мурад казва на майка си, че е убил брат си и чичо си. Тя припада от скръб. Атике й казва, че е спасила династията. Яхия влиза в остър спор с падишаха по повод слуховете за смъртта на Мустафа и Ибрахим.

Кьосем не успява да спаси Халил, но еничарите помагат на Кеманкеш. Юсуф казва на повелителя, че брат му може би е жив. По-късно обаче не може да арестува беглеца. Валиде нарежда да убият кримския хан. Наложницата Зарифе е бременна от Ибрахим, въпреки забраната на султанката. Мурад умира в ръцете на майка си.

Кеманкеш поднася сабята си на новия падишах. Щом вижда трупа на брат си, Ибрахим разбира, че тронът е негов. Кеманкеш убива Синан, а Хюсеин – предателя Юсуф.


Действието във „Великолепният век: Кьосем” се пренася четири години по-късно. Ибрахим има син от наложницата си и две деца от Турхан султан. Той води в столицата нова фаворитка – Хюмашах. Кьосем успокоява Турхан, че новата слабост скоро ще омръзне на повелителя.

Майките на наследниците са в конфликт. Падишаха наранява първия си син в яда си. Подкрепян от Атике, първородният Осман е обявен за наследник, въпреки протеста на валиде.

Хюсеин заговорничи срещу Кеманкеш. Турхан изпраща похитители срещу съперницата си в следващия епизод на „Великолепният век: Кьосем”. Ибрахим обвинява валиде за нападението.

Източник: woman-onthe-top.net

 

 

loading...