"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ" - МУРАД УБИВА ЧИЧО СИ МУСТАФА, ГОТВЯТ СЕ ДА УБИЯТ И КЬОСЕМ...
Administrator
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

 

Мурад изпраща палачите да убият чичо му Мустафа и брат му Ибрахим.

Преди това се вижда с Лудия Мустафа. Казва му, че ще го заведе при неговия кораб. Принцът започва да се суети и се радва, че най-после мечтата му ще се сбъдне.

Халил паша вика султанката да се срещнат във вакъфа.

Атике среща чичо си и султана. Мурад отговаря, че ще заведе лудия си роднина на малка разходка. Султанката се учудва, но се досеща какво става. Казва на Ибрахим, че трябва да избягат, но наложницата ги спира.

Лудия Мустафа се качва на кораба. Благодари на Мурад за това щастие. Застава на руля. 

Хюсеин не открива Ибрахим в покоите му. Разбира, че принцът е избягал през таен проход.

Във вакъфа няма никой. Кьосем се притеснява. Синан паша я посреща, но сградата е обградена от стражата. Юсуф казва, че господарят е заповядал да я екзекутират.

Корабът с Лудия Мустафа отплава от пристанището. Бившият султан отново поема руля. В това време палачът вади въжето и го удушава.

Когато излизат от тунела на входа, Хюсеин паша ги пресреща с палачите.. Атике му казва, че ако убие Ибрахим, няма да има наследник на династията и тя ще бъде прекъсната.


Кьосем също е в ръцете на палачите. Прощава се с Хаджъ. Тъкмо й слагат въжето и Кеманкеш заедно с Халил паша избиват палачите и прогонват Юсуф и Синан. Кьосем решава да се върне в двореца.

Хюсеин докладва на султана, че принц Ибрахим е бил убит съгласно заповедта.

Юсуф и Синан докладват, че не са успели да изпълнят заповедта. Синан казва, че Кеманкеш и Халил паша са ги спрели. Кьосем се връща в двореца. Стражите не я пускат. Султанът я посреща. Кьосем го обвинява. Султанът й казва, че вече е късно. Заявява на своята Валиде, че вече всички от династията са убити и са стигнали края на пътя. Династията на Али осман ще остане в миналото. Валиде припада и султанът заповядва да арестуват Кеманкеш и Халил паша.

Кьосем се събужда. Атике я посещава. Валиде казва на дъщеря си, че не е изпълнила завета на покойния си съпруг.

Хюсеин докладва, че са погребали принц Ибрахим в криптата на "Св. София", за да не възникнат нови бунтове.

Юсуф паша предлага да довършат Кьосем, но Мурад отменя заповедта си.

Кьосем отива при Ибрахим в покоите му и вижда сина си жив. Атике й раказва, че се е молила Хюсеин да не убива принца. Ибрахим казва на майка си, че вече се е изморил. Кьосем го успокоява.

Синан влиза в тъмницата при Кеманкеш и му казва, че се е заблудил като служи на Кьосем.


Зарифе, наложницата, която е с Ибрахим, е бременна.

Кьосем благодари на Хюсеин паша. Дори му прощава. После казва на Хюсеин, че ще спаси двамата паши. Моли Хюсеин да доведе еничарите.

Здравословното състояние на султана се влошава. Болестта е в последен стадий. Лекарите му казват, че нищо повече не могат да направят.

Водят Кеманкеш и Халил паша, за да ги екзекутират.

Главният мюфтия настоява пред султана да види принцът дали е жив. Султанът казва, че брат му и чичо му са били убити. Яхя му казва, че дори и да е падишах не може да вземе такова решение. Мурад се ядосва на тона на Главния мюфтия.

Обезглавяват Халил паша, а еничарите закъсняват. Кьосем спира смъртната присъда на Кеманкеш. В това време еничарите идват и нахлуват в двореца. Хюсеин паша им отваря вратата. Кеманкеш благодари на султанката...

Източник: Теленовелас

 
loading...