"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ" - МУРАД УМИРА
Administrator
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

 

Султанът научава, че Кьосем е попречила да се изпълни присъдата. Юсуф казва, че Хюсеин паша е предател и не е убил принца.

Кьосем влиза в покоите на Мурад, за да говори с него, но султанът припада. Когато идва в съзнание, Валиде му казва, че Ибрахим е жив. Султанът обещава да открие Ибрахим и да заличи династията. Кьосем заявява, че никога няма да позволи това.

Кеманкеш иска да се върне в двореца, за да закриля Кьосем. Хюсеин казва на пашата, че е спасил живота на принца и с това е изменил на клетвата си пред султана.

Ибрахим научава, че любимата му наложница е бременна. Започва да се притеснява за нея и детето си. Мисли си, че падишахът ще ги убие. Ибрахим получава пристъп.

Мурад продължава да пие. Предава се пред смъртта. Казва на Юсуф, че и Хюсеин го е предал. Пашата иска разрешение да воюва срещу еничарите, но падишахът му заповядва първо да намери Ибрахим.

Кьосем заповядва на Кеманкеш да намери кримския хан и да го убие.

Хаджъ научава от лекаря, че принцът се е притеснил от нещо и се е влошил. Хаджъ казва на лечителя да не говори. После пита наложницата какво е направила с принца. Обвинява я, че тя е виновна и я заплашва.

Мурад пита сестра си къде е Ибрахим. Атике не му казва. Мурад заявява, че всички султани преди него са жертви на амбициите на Валиде.

Главният лекар разбира от своя подчинен, че е бил при Ибрахим. Заплашва колегата си, че ще отговаря пред султана.

Кьосем научава за бременността на наложницата. Заповядва на Хаджъ да скрие момичето, защото ако стане нещо с Ибрахим, детето, което носи, ще е единствената надежда за опазването на династията.

Главният лекар съобщава, че неговият колега знае къде е принц Ибрахим. Лекарят си признава, че е лекувал принца. Султанът казва да доведат принца в личните му покои, за да го убие и изпраща Синан паша да доведе сина на кримския хан.

Атике опитва да спаси брат си. Юсуф казва на султанката, че няма да опази принца от майка си. Съобщава на Атике, че Валиде има връзка с Кеманкеш. Юсуф хваща принца и го води при господаря.


Мурад е на смъртно легло. Кьосем е при него.

Кеманкеш и Хюсеин освобождават Ибрахим, но Юсуф избягва. Двамата паши охраняват лично покоите на принца.

Мурад казва на майка си, че в нейните очи не е успял да бъде падишах, но винаги я е обичал. Валиде му казва, че не е така, както си мисли. За нея и за народа, той е истински господар, защото е оставил богата и силна държава. Кьосем казва на Мурад, че много го обича, повече от всички останали. Султанът издъхва в ръцете й.

Кеманкеш съобщава на Ибрахим, че султанът е починал и се кълне във вярност към него. Принцът не вярва, че брат му е умрял. Не иска да излезе от покоите си. Не желае да става султан.

Източник: Теленовелас

 

 
loading...