"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ" - ИБРАХИМ НАКАЗВА ТУРХАН И ПРЕКАРВА НОЩТА С ХЮМАШАХ
Administrator
(1 глас, оценка 1.00 от 5)
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

 

Великият везир на заседание на Съвета на дивана празнуват венецианския посланик. Атике довежда на празника заточената в тъмница Зарифа и нейният син, което предизвиква конфликт между Повелителя и Турхан, в хода на който шехзаде Мехмед получава травма. Кьосем разбира, че нейният син има намерение да провъзгласи за наследник на трона Осман. Валиде съобщава това на Кеманкеш. Турхан влиза в конфликт със Зарифа в харема и се обединява с Кьосем срещу Осман.


По заповед на Кьосем главният евнух и Великият везир отпращат на кораб за Египет Зарифа и Осман, но те скоро се озовават в ръцете на  малтийски пирати. Султанът е в шок от взетото решение и приема в Съвета на дивана Джинджи Ходжа с намерение да се противопостави на Кеманкеш. Този факт не се нрави на Кьосем. Атике наказва майка си, а след това прави предупреждение на Великия везир. Повелителят наказва Турхан и прекарва нощта с Тели Хюмашах.

Мехмед паша научава истинските намерения на Турхан – тя иска да стане валиде Султан и да постави на трона шехзаде Мехмед. Кеманкеш поставя условия пред посланика на Венеция, да върне в Истанбул Осман и майка му или ще започне война. Дели Хюсейн съобщава на Ибрахим за участта на Осман и неговата майка и разгневения падишах обявява на майка си, че я изпращав заточение в Египет.

 
loading...