"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ" - ИБРАХИМ ОСЪЖДА КЕМАНКЕШ НА СМЪРТ
Administrator
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

Турхан пише писмо и влиза в покоите на Валиде, за да го подпечата.

Атике казва на майка си, че е помолила султана да промени заточението от Египет в двореца в Османските градини. Кьосем отказва да замине за там. Настоява да остане в двореца.

Хюмашах отива при султана. Той иска да му прочете част от книгата. Хюмашах едва ходи. Краката я болят от наказанието. Ибрахим я вижда и пита любимката си кой го е направил.

Турхан казва на своите хора, че не иска да убиват Джинджи. Дава на агата писмото, написано от нея и подпечатано с печата на Кьосем.

Ибрахим се кара на Турхан за действията й. Заповядва на майката на децата си да им прислужва по време на вечерята му с Хюмашах. Обвинява султанката, че прави всичко като Валиде.

Турхан е бясна на Хюмашах за унижението. Заповядва на своите аги да махнат любимката от двореца.

Кеманкеш заповядва на еничарите да инсценират бунт и да искат убийството на Джинджи. Сивуш ага отива при ходжата, за да го убие. Духовникът плаща на агата, за да го пощади. Сивуш му казва какво да прави, за да спаси живота си.

Джинджин съобщава на султана, че Кеманкеш настройва еничарите срещу него и вдига бунт. Атике казва, че в тази работа е замесена Кьосем.


Ибрахим решава да построи галеон, но за съжаление парите няма да стигнат. Това довежда до нов спор между Кеманкеш и гоподаря.

Еничарите приемат храната дадена им от султана и отказват да вдигнат бунт и да поискат главата на ходжата. Ибрахим заповядва да арестуват Кеманкеш, като го обвинява в предателство.

Атике вика на майка си, че е виновна за този арест. Кьосем осъзнава, че има някой от обкръжението й, който отново ги предава.


Кеманкеш поема вината върху себе си. Ибрахим го осъжда на смърт.

Кьосем разбира, че някой е откраднал печата й. Турхан се надява, че Кеманкеш ще бъде убит и Кьосем няма да може да го спаси. Бостанджиите помагат на Кеманкеш да избяга.

Ибрахим отново изпада в криза. Атике е до него. Ибрахим се стархува да не го убият. Джинджин им съобщава, че Кеманкеш е избягал, а стражата го е спасила.

Ибрахим пита майка си къде е Кеманкеш. Султанът подмята на Валиде, че тя го е спасила заради чувствата му към нея.

Турхан също е бясна, че пашата е избягал.

Ибрахим отново получава главоболие. Ходжата не може да го излекува.

Турхан се опитва да разбере къде е пашата. Кьосем ? се доверява. Изпраща султанката при него, за да му предаде пръстена ?.

Източник: Теленовелас

 
loading...