Ева и Адам

Списание за филми и забава

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта


ОТМЪЩАВАТ НА КЬОСЕМ, ТЯ Е ТЕЖКО РАНЕНА

Administrator
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

Кьосем и Кеманкеш изчезват

Мурад казва на Фария, че не й прощава, но я милва. Тя заминава с него на поход, те ще освободят нейната страна от Ищван и ще спасят Кралица Катрин, след което принцесата е длъжна да остане в Родината си.

Шехзаде Баязид идва на благотворителния обяд. Наоколо лежат убити войници. Никой не знае къде е Кьосем Султан. Последното, което са видели свидетелите е, че Кеманкеш се е опитал да изнесе Кьосем Султан от благотворителния обяд.

Гюльбахар се опитва да узнае от Синан паша, дали той има отношение към случилото се и къде е Кьосем Султан. Той отрича всичко и казва, че не е осведомен.

Касъм се присъединява към търсенето на Кьосем Султан. Вестоносец донася в лагера на Мурад новината, че е извършено покушение на Кьосем Султан.

Войници претърсват града в опит да намерят Валиде Султан. Султанът се връща в Истанбул и се присъединява към търсенето на Кьосем Султан. Принцеса Фария спасява живота на Султана. По време на търсенето бива нападнат от един сипах в тълпата.

Синан паша е принуден да признае на Гюльбахар, че той стои зад покушението. Той моли Гюлбахар да отстрани Хасан ага – сипах, който е заловил Халил паша. Гюлбахар нарежда на една от верните си девойки да убие Хасан.

В един изоставен дом Султанът намира Кьосем и Кеманкеш. Те двамата са тежко ранени, но са живи.


Кьосем се възстановява. Тя решава сама да издаде заповед срещу Мехмед, който я рани на благотворителния обяд. Тя също така подозира, че зад покушението стои Гюлбахар Султан.

Принцеса фария се връща в двореца Инжерли.

Мурад нарежда да се съберат на площада всички абати-йезуити, а също така и всички дейци на изкуствата и учители, които са свързани с тях. Султанът обявява, че всички те подлежат на наказание, а тяхното имущество се конфискува.

Естер Хатун е в ужас от това решение – тя се опасява, че това може да парализира търговията. Кьосем Султан неочаквано подкрепя решението на Мурад да накаже йезуитите и техните послушници.Предлага на сина си да отиде по-надалеч, да разпредели отнетото имущество от тях и да го даде на други католици, за да ги скара.

Елеонор Хатун е бременна. Касъм не знае какво да прави. Той признава всичко на Ибрахим и го моли за помощ.

Силахтар признава любовта си на Гевхерхан Султан.

Кьосем решава да помилва Мехмед. Тя му съобщава, че баща му е бил предател. Кьосем му заповядва да замине за Египет и там да започне нов живот.

Синан паша измолва абат Корнелиус да остане в столицат

Кьосем разбира за любовта между Касъм и Елинор

Кьосем нарежда на Гюлбахар Султан незабавно да напусне столицата, за да не навреди на своето шехзаде. Повелителя съобщава на Баязид, че това е неговата заповед и че Гюлбахар е била поканена да погостува, а не да остава.

В столицата пристига Абазу Мехмед паша. Той изпълнява тайна заповед на Повелителя- да се договори с Григорий Ракочи, главният охранител на принц Ищван. Ракочи по заповед на Мурад отрязал главата на Ищван и е освободил кралица Катрин. В замяна на това, той е поличил унгарския трон.


Атике Султан иска от Силахтар да се ожени за нея.

Принцеса Фария решава да замине за Бранденбур, заедно с майка си, но преди това остава през нощта с Мурад.

Кьосем узнава за любовната връзка между Касъм и Елеонор.

Принцесата напуска двореца, но по пътя, я пресреща Мурад.


 

loading...