Ева и Адам

Списание за филми и забава

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта


МЕТИН АКДЮЛГЕР: НЕ ВЯРВАМ В ТАЛАНТА, ВЯРВАМ В УПОРИТАТА РАБОТА

Administrator
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

 

Метин Акдюлгер е роден на 10 април 1988 година в Бурса в семейство на емигранти от Македония и Гърция. Метин се премества да живее в Истанбул.

30-годишният Метин Акдюлгер стана много известен след ролята си на Оркун в „Кварталът на богатите“.

В първи курс в университета започнах да играя в студентски спектакли - режисираше ги известната актриса Йълдъз Кентер, при която започнах да вземам уроци по актьорско майсторство, а после станах неин асистент в "Коч". Първата ми роля беше на Тибалт в постановка на "Ромео и Жулиета" от Шекспир. Много исках да играя Ромео, но тя ми възложи образа на братовчеда на Жулиета, с когото имаме общи черти, но ми беше трудно да пресъздам прекалено суровия му и категоричен характер. Така че интересите ми се промениха и поех в друга посока, но следването в университета ми даде различна перспектива към света. Все още следя политическите издания, но нямам желание пряко да участвам в политиката. Актьорската игра ме погълна изцяло. Още в училище участвах в любителски представления, а заедно с приятелите ми снимахме късометражни филми. Тогава разбрах, че изпитвам страст към киното. Един от съучениците ми завърши кинорежисура и през миналото лято отново събрахме същата група, за да осъществим независим малък проект."

В края на първи сезон на "Кварталът на богатите" е премиерата на лентата "Без мен" - дебютъ т в киното на Акдюлгер. За превъплъщението си в главната роля Метин трябва да отслабне със 17 килограма, за да изпълни достоверно ролята на футболист, обездвижен след претърпян мозъчен удар.


Следват ангажименти в още два филма и три сериала, както и изяви на театралната сцена, където Метин също пресъздава сложни драматични характери.

"Не е необходимо да харесваш персонажа, който пресъздаваш.

Важно е все пак да намериш допирни точки, за да може да проникнеш в образа. Не вяр-

вам в таланта, а в концентрацията и упоритата работа, ето защо приемам всякакви пре-

дизвикателства, които могат да обогатят актьорския ми опит", категоричен е вече ут-

върденият изпълнител.

„Понякога просто стоя неподвижен и размишлявам. Графикът ми с ангажименти е натоварен и се налага постоянно да сменям работната среда и атмосферата, да общувам с много различни хора. Чувствам се като музикална плейлиста, в която мелодиите са подредени на случаен принцип, но всички са хубави. Не съм се сблъсквал лично с натрапчивото преследване на фоторепортерите, както по-прочутите ми колеги, но усещането, че си следен на всяка крачка, не е приятно. При наличието на охранителни и полицейски камери, които са разположени навсякъде в големите градове, всички всъщност сме наблюдавани.

Вече не е необходимо да си актьор, за да се чувстваш по този начин. Опитвам се да водя максимално дискретен начин на живот."

След връзката му с известната турска дизайнерка Дилара Фъндъклъолу, която изработва тоалети за световноизвестни изпълнители като Лейди Гага и Риана, журналистите не са успели да разкрият ново романтично увлечение на харизматичния актьор през последните години. Той отказва да назове конкретно име, но нееднократно заявява в различни интервюта: "Мисля, че когато затвориш очи и се попиташ "влюбен ли съм", отговорът трябва да изплува като образ на любимата жена. Не трябва да анализираме прекалено чувствата си. Животът е достатъчно комплициран, за да усложняваме и любовта. Не е ли достатъчно, че е прекрасна? Трябва само да се оставим да ни води. Мога да кажа единствено, че в момента се разбирам добре с любовта."

Метин Акдюлгер пресъздава един зрял образ на Мурад IV във „Великолепният век: Кьосем“. Ролята му пасва идеално.

През 2018 се снима в Sahsiyet, заедно с Джансу Дере.

След участтието си в сериала „Кьосем“ и хонорарите му от „Кварталът на богатите“, състоянието на актьора се оценява на около 1 милион долара.

 

 

loading...