Ева и Адам

Списание за филми и забава

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта


"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ"- ФАРИЯ ГУБИ ДЕТЕТО СИ, ЩЕ УБИЕ ЛИ АЙШЕ?

Administrator
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

 

 

След нападения на пазара Фария губи детето. Лекарите казва, че тя вече никога няма да има деца. Кьосем поръчва на Кеманкеш да проведе разследване, което не довежда до резултат.

Фария обвинява в организиране на нападаението Ай ше и се опитва да я убие като я удави в хамама. На време се появяват Атике и Гевхерхен и спасяват Айше.

Мурад изучава различните обсади на крепости, където се укриват метежниците, оглавявани от Иляс паша. Евлия намира стари карти и предлага тайно да се промъкнат в замъка. На общо събрание Мурад обявява, че няма да щурмуват крепостта, а ще изчакат, докато обсадените не свършат храната.

През нощта Повелителя, Силахтар, Хюсеин ага, Евлия и Хазерфен проникват в крепостта през подземния изход. Те убиват голяма част от защитниците на крепостта, а изплашения Иляс паша се предава сам. По време на нападението тежко е ранен Силахтар. Иляс паша е доведен в лагера и лично наказан чрез лък, подарен от персидсиите посланици.

Кьосем събира пашите и улемитите и им обявява, че тези които са нападнали Фария трябва да бъдат наказани сурово. Тя иска народът сам да ги издаде, иначе тя ще спре да им дава дарения.


Гюлбахар султан предлага на Айше помощ, за да се замажат следите от нападението върху Фария. Тя също би постъпила така, ако някои се опитва да й открадне любимия мъж. Айше се колебае, тя е паникьосана, но знае, че ще изпадне в силна зависимост от Гюлбахар, ако приеме помощта, хората, които ще подготвят всичко могат да я предадат. Разбира се за своята услуга и Гюлбахар ще иска в даден момент услуга от Айше.

Кеманкеш намира този, които непоследствено е нападнал Фария. Отрязват главите на всички, които са посегнали на Фария пред нейните очи.

Научавайки за нападанието върху Фария Мурад се прибира в столицата. Той разпитва айше, но срещу нея няма никакви доказателства.

Синан паша е силно притеснен от победата на Султан Мурад над Иляс паша. Тази победа укрепванеговата сила и влияние във войската. Гюлбахар султан разказва, че сета ще действа по свои изготвен план и бавно, но сигурно ще се приближи до целта си..
Синан паша говори с Шейх Ул Ислам и го моли за помощ за връщането на трона на шехзаде Баязид.

Силахтар е доведен в столицата и Атике се мъчи да го навести. В коридора тя се сблъсква с Естер хатун и от техния разговор се разбира, че човекът, които е в сърцето не е тя, а е трети човек. Гевхерхан също иска да посети Силахтар, но не се решава да го направи.

Баязид вижда, как Гюлбахар говори за нещо със Синан паша. Тюлбахар обяснява на Баязидче ще направи всичко възможно, за да мойже той да се възкачи на трона, но за кой ли път Баязид заявява на майка си, че няма да тръгне срещу Повелителя и я моли да прекрати своите игрички, защото те само могат да му навредят.


Мурад разказва на Яхия Ефенди за своя сън. Мюфтията му казва, че сънят предсказва предателство в семйството.

Мурад решава да освободи от заточения шехзаде Касъм. Той си спомня за брат си Осман, който стана жесток и уби Мехмед и не иска да прилича на него.Шехзаде Касъм стнал затворен и не искал да общува с хората, загубил разсъдъка си.

През нощта Фария взима кинжала и отново идва в покоите на Айше.


 

 

loading...