"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК :КЬОСЕМ" - КЪРВАВ ПОДАРЪК ОТ КЬОСЕМ
Administrator
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

Айше гони наложницата си, защото не е разбрала, че принцесата е бременна. Султанката се заканва, че бебето няма да се роди.

Султанът изпраща още войници в Кьошка, за да предпази Фария и бебето. Евлия докладва на господаря, че Иляз паша не е заминал. Султанът ги упълномощава да следят пашата.

Гюлбахар иска от Синан да се отърве от кардинала. Двамата кроят планове да сложат Баязид на трона.

Иляз събира войска.

Силяхтар отива при господаря. Мурад го кани да пийнат заедно. Падишахът пита своя помощник дали не е взел неправилно решение за Касъм. Пашата заявява, че всяка присъда, издадена от господаря, е справедлива, защото има силна връзка между разума и сърцето. Мурад е наранен като брат на Касъм, но като султан не чувства нищо.

Айше отива при Кьосем. Валиде искат да поговорят за Фария. Предупреждава Айше да не прави проблеми с принцесата.


Султанът е недоволен, че Иляз е още в столицата. Силяхтар му отговаря, че винаги ще му служи.

Синан паша се среща с човек на Иляз и научава, че скоро ще има бунт. Кардиналът веднага предлага пост на пашата при евентуална победа над султана.

Гюлбахар подклажда ревността на Айше спрямо принцесата. Предлага да разкаже на народа какво се случва в харема.

Силяхтар научава за срещата на персийците с Корнелиус и докладва на господаря.

Синан паша дебне свещеника в църквата. Кардиналът го вижда и го пита защо е дошъл. Пашата му разказва, че са били проследени от дюкяна.

На сутринта Гюлбхар се събужда и вижда до нея да лежи убита любимата й наложница. Султанката се кара на Зейнел, че е допуснал хората на Кьосем да направят това.

Айше се вслушва в думите на Гюлбахар и плаща на хората да разнесат мълвата, че султанът тайно се среща със свободна жена, която е принцеса.

Атике и Фария разговарят. Султанката казва, че сестра й е попречила да говори със Силяхтар.

Гевхерхан съобщава на помощника, че знае за връзката му с Естер. Той отрича и пак повтаря, че султанката му е последната любов. Гевхерхан все още не знае как да му се довери, а се чувства, че предава господаря.

Сулатнът хваща агата, който е пуснал свещеника. За да се защити човекът представя на султана подписан от двореца документ. Мурад започва разследване. Стига до писаря. Синан наблюдава сцената. Агата е арестуван.

Гюлбахар казва, че е получила подаръка, но не познава жената. Кьосем обещава, че сега ще си играе с нея както котка с мишка и няма да я пусне да си тръгне.

Султанът отива в църквата и вижда, че свещеникът е убит. Пашите обещават, че ще решат проблема. Падишахът заповядва да няма никаква прошка за враговете му.

Синан докладва на Гюлбахар, че Корнелиус вече няма да им създава проблеми.

Султанката се оплаква от Кьосем. Пашата се кълне, че ще я пази. Двамата се кълнат във вярност.


Мехмед паша докладва на Кьосем, че Иляз събира войска срещу султана в Анадола.

Силяхтар пита Лелезар какво е станало с Халиме хатун. Калфата отговаря, че трябва да попита Кьосем. В това време в спора се меси Кеманкеш.

Кьосем казва на сина си, че Иляз паша не е заминал, а събира войска за бунт.

Източник: Теленовелас

 
loading...