"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК :КЬОСЕМ" - ТЪЛПАТА НАПАДА ФАРИЯ КАТО УЛИЧНИЦА, ТЯ ГУБИ БЕБЕТО СИ
Administrator
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

 

Синан докладва на Гюлбахар, че е поел ордена на тамплиерите в Истанбул. Султанката се притеснява, че Мурад е взел с него принца на поход. Синан заявява, че се е погрижил неговите хора да пазят Баязид.

Айше се надява хората да линчуват Фария като уличница.

Гюлбахар се среща с Главния мюфтия. Синан и султанката се опитват да привлекат висшия духовник за тяхната кауза.

Султанът пристига в лагера и научава, че верните му войски са нападнали бунтовниците, но те са се разбягали и са се скрили в крепостта.

Касъм не е добре. Кьосем се интересува какво му е.

Принцесата се разхожда по чаршията. Айше наблюдава всичко отстрани. Тълпата се развиква, че Фария е уличница.


Не пускат Кьосем при принца. Кеманкеш се намесва и заповядва на стражата да отвори вратата. Султанката влиза при своя принц.

Стражата едва опазва принцесата от разбунтувалия се народ. Фария вади меч, но някой от тълпата я удря в корема. Айше наблюдава и злорадства.

Кьосем се опитва да изведе сина си, но Касъм отказва да излезе, защото е уплашен султанът да не заповяда да го убият.

През нощта един конник влиза в шатрата на султана. Мурад се опитва да го посече, но мечът му минава директно през конника, без да го порази. Уплашен от кошмара, който е сънувал, господарят се събужда, целият в пот.

Иляз научава, че султанът лично ще води армията си, а принц Баязид е с него. Пашата се надява падишахът да загуби този поход.

Принцесата се събужда, но е загубила бебето. Кьосем й казва тази новина. Фария се развиква в харема.

Кьосем и обяснява, че е помогнала да я изведат от тълпата. Фария не е съгласна и счита, че това е направено от Айше Султан. Кьосем също се ядосва и обещава, че виновните ще бъдат наказани, дори и Айше.

Кьосем пита любимката на султанката, дали има нещо общо. Айше отрича. Кьосем ? заявява, че ако е излъгала повече никога няма да види децата си.

Кеманкеш се притеснява от реакцията на султана. Кьосем също е много притеснена, че липсата на господаря ги излага на опасност.

Фария научава, че повече няма да има деца. Атике се опитва да я успокои. Принцесата е отчаяна.

Кьосем е свикала духовниците и пашите, останали в двореца, за да разбере защо народът е нападнал принцесата.

Фария си спомня всичко. Думите, които хората са казали са същите, които Айше й е казвала.

Главният мюфтия казва, че най-вероятно народът е бил настроен срещу принцесата. Кьосем отсъжда, че всички ще пострадат, ако не й доведат подстрекателите.


Кеманкеш е изпратил вестоносец да съобщи на Мурад. Кьосем му заповядва да проведе разследването, като не изключва Айше султан.

Фария излиза и търси Айше. Влиза в хамама. Султанката се къпе. Фария я хваща и започва да я дави. В последния момент Атике влиза и дръпва принцесата от Айше.

Пашите предлагат да нападнат открито крепостта. Баязид препоръчва да продължат обсадата, докато припасите на войниците свършат. Султанът е решил, че ще влязат в крепоста и ще вземат само Иляз паша.

Източник: Теленовелас

 
loading...