"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК :КЬОСЕМ" - КЬОСЕМ ОТМЪЩАВА НА НАПАДАТЕЛИТЕ НА ФАРИЯ
Administrator
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

 

Предател предупреждава Иляз, че султанът ще чака и няма да нападне крепостта.

Ибрахим не се храни и съжалява за брат си. Кьосем се опитва да го успокои. Гевхерхан докладва на Валиде, че принцесата е нападнала Айше. Кьосем отива при Фария. Казва на принцесата да не слуша лекарите. Хваща ръката на Фария и казва, че болката е голяма, но ще мине, защото времето лекува. Дава надежда на Фария и я моли да търпи, защото тази болка ще я опази от още по-голяма.

Гюлбахар отива при Айше, за да пожелае бързо оздравяване. После припомня думите, които беше казала и заявява, че одобрява действията. Айше се оправдава, че няма вина.

Султанът и най-близките му хора влизат през тунела в крепостта.

Кеманкеш води разследване за случилото се с принцесата. Айше е изплашена.


В тунела хората на господаря са нападнати. Силяхтар е ранен. Султанът сам влиза в покоите на Иляз и започва да се бие със стражите. Раняват го, но той убива наред.

Принцесата се събужда от кошмари. Фария е отчаяна. Дойката й я успокоява, че единственият лек за нейната болка е Мурад.

Пашите са изненадани от силата на султана. Откриват падишаха да си почива, повалил всички войни. Иляз се предава.

Айше моли Гюлбахар да помогне заради разследването. Признава си пред султанката, че е навредила на Ферия. Моли Гюлбахар да отстрани свидетелите.

Султанът води в лагера си изменника. Съобщава на своята войска, че крепостта е паднала и всички са се предали. Взима персийския лък, стреля и убива Иляз.

Водят хората, които са нападнали принцесата в двореца. Кеманкеш вика Фария да ги разпознае. След което отива при Кьосем. Валиде казва, че това са тези, които са я нападнали. Фария се ядосва, че не наказват Айше. Кеманкеш уверява принцесата, че са направили разследване и не са намерили доказателства, уличаващи Айше. По заповед на Кьосем всички заловени са обезглавени.

Гюлбахар се е погрижила за истинските виновници. Казва на Айше, че заловените аги са други.

Атике отива при брат си. Ибрахим е в депресия. Когато разбира, че сестрите му ще ходят при Касъм, принцът става. В последния момент Ибрахим иска да се върне, но Касъм му се обажда. Казва му да си върви без да разбере никой. Касъм също не знае как е. Ибрахим се ядосва на султана. Касъм му казва да си тръгва.


Султанът получава писмо от Кеманкеш в което пише, че са се опитали да убият принцесата.

Султанът спешно се връща в столицата и веднага отива при Фария. Двамата се прегръщат. Тя му казва, че не е успяла да запази бебето. Мурад я успокоява, че Бог ще се погрижат да си имат друго дете. Принцесата е отчаяна. Султанът й заявява, че нищо друго, освен нея не го интересува...

Източник:Теленовелас

 
loading...