"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ" - МУРАД ИСКА ДА ОТМЪСТИ НА ВСИЧКИ, НАРАНИЛИ ФАРИЯ
Administrator
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

 

Синан съобщава на Гюлбхар, че султанът е убил Иляз паша и е спечелил народа. Султанката казва да вървят по нейния път, тоест да имат търпение. Парите за бунт са свършили и Гюлбахар обещава да намери.

Господарят поздравява своята Валиде, която му благодари за победата. Ибрахим обаче се оттегля. Султанът целува децата си, но не обръща внимание на Айше.

Султанът съобщава, че Силяхтар е ранен. На Гевхерхан се свива сърцето, но си мълчи. Атике обаче излива чувствата си

Кеманкеш разказва на султана, че са открили нападателите. Кьосем се опитва да скрие от него истината, като се уповава на традицията. Тя обяснява на сина си, че нападателите са екзекутирани.

Синан се опитва да сплаши Главния мюфтия, за да застане зад принц Баязид. Духовникът настоява пред Синан да говори лично с принц Баязид.

Султанът вика Айше. Тя му казва, че много й е липсвал. Той я пита дали има нещо общо с нападението. Айше заявява, че Фария се е опитала да я убие. Султанът казва на майката на децата си, че иска спокойствие в харема си, но ако тя продължава по този начин господарят ще се разправя с нея.

Кьосем пита Ибрахим защо се държи така с брат си. Принцът казва, че се страхува вече от Мурад, защото много се е променил. Кьосем моли сина си да се държи нормално с падишаха и обещава, че Касъм ще излезе.


Султанът излиза на пазара. Оглежда хората и се чуди как са се опитали да убият Фария. Кеманкеш разказва какво се е случило. Един от търговците разказва, че се е носил слух, че нападнатата е държанката на султана. Друг от купувачите започва да злослови срещу принцесата и Мурад го пребива. После заповядва на Кеманкеш всеки, който е участвал в нападението, да бъде открит. Пашата моли да не се стига до там, защото е имало стотици хора на пазара по време на случката.

Силяхтар пристига в двореца. Двете сестри се чудят как да отидат при него. Атике тръгва веднага, но Гевхерхан тихо плаче и не иска да отиде при любимия си.

Силяхтар не е много добре. Лекарите са се погрижили за него и докладват на Атике. Султанката отново споделя чувствата си на изпадналия в безсъзнание паша.

Синан докладва на Гюлбахар желанието на Главния мюфтия. Тя отказва да срещне духовника със сина си. Баязид показва, че нищо не знае за плановете на майка си и се хвали, че брат му Мурад е спечелил победата. Баязид пита майка си, какво са си говорили със Синан паша. Баязид й казва, че не иска да заговорничи с пашата. Гюлбахар казва на сина си, че са във война срещу Кьосем и султана. Баязид категорично отказва да се опълчи срещу брат си и си тръгва.


Яхя пита султана защо е угрижен. Духовникът се опитва да успокои своя ученик. Мурад иска от Яхя да разтълкува съня, който е сънувал на похода. Духовникът казва, че шатрата е държавата, а конникът е вестител на предателството.

Кьосем е притеснена от любовта на султана към Фария. Естер пита Валиде дали наистина Силяхтар е зле. По този повод казва на султанката, че помощникът има връзка с Атике. Кьосем се ядосва и прави забележка на своята ковчежничка.

Гевхерхан научава, че Силяхтар вече е в покоите си. Прислужницата казва, че вечерта могат да отидат да го видят.

Кеманкеш съобщава на султана, че Касъм е много зле. Кьосем е искала да го изведе, но той е отказал, защото не иска да нарушава волята на господаря.

Мурат отива да види брат си. Касъм му се покланя...

Източник: Теленовелас

 
loading...