Как се развиват действията по сериала "Искрите на отмъщението"
Administrator
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

 

 

 

Преди да започнат снимките на „Искрите на отмъщението“, екипът на сериала дълго време е търсел подходящ дом за семество Корлуда. Той бил намерен в района на Тузла. Тузла е предградие на азиатската част на Истанбул, на нос на брега на Мраморно море. След това продуцентите започнали да търсят изпълнители на главните роли. Нямали много съмнения относно избора и се спрели на Къванч Татлъту и Туба Бююкюстюн. Сериалът бил наречен „Черно и бяло“. Къванч бил черното, а Туба бялото. Да, но нещо не се понравило в сюжета на Къванч Татлъту и Едже Йоренч, главната сценаристка, преработила историята и филма приел ново заглавие „Cesur ve Guzel - на турски „Смелият и красивата“(bTV му сложи името „Искрите на отмъщението“). Екипът бил доволен и готов да се захваща за работа.

Едже Йоренч представила и готовия преработен сценария.

Какъв бил сценарият на „Искрите на отмъщението“?

Историята се въртяла около семейството на Тахсин Корлуда и неговите две деца – Корай и Сюхан. Те са от много богата и мъгъща фамилия. Всички отговорности по семейните дела, поема Сюхан, а Корай е разочарованието на семейството. Съпругата на Корай е истинска злодейка. Двойката не може да има деця и жената на Корай е готова да направи и немислимото, за да се докопа до богатството на Корлуда. За целта, обаче, тя трябва да премахне от пътя си Сюхан. Поради тази причина, жената на Корай задейства опасеп план. Първо тя намира сурогатна майка. Надява се да получи от друг дете, като тя самата се прави на бременна. И за да се избави от Сюхан решава да я убие. Но пристигналият в Корлуда красавец Джесур спасява живота на Сюхан в последния момент. Тази ситуация помага на Джесур да получи доверие от страна на семейство Корлуда. Двамата със Сюхан се влюбват страстно един в друг. Но ще позволят ли обстоятелствата да развият любовта си?

Джесур е дошъл в Корлуда, за да отмъсти за смъртта на баща си. Какво ще избере Джесур – любовта на Сюхан или отмъщението за смъртта на баща му?


Такава е завръзката на сериала.

Продуцентите на „ Искрите на отмъщението“, използват казахски каскадьори, за да заснемат сложните кадри по спасяването на Сюхан, която лети към пропастта, заедно с коня си, а Джесур скача от джипа и сграбчва Сюхан преди да е паднала в пропастта.

Завръзката е доста атрактивна, а и дубльорите са си свършили добре работата.

Али Билгин е режисьор на лентата, той ни е познат от „Кварталът на богатите“.

Сериалът „ Искрите на отмъщението“ върви доста добре на екрана и има висок рейтинг.

Но в един красив момент, ключовият играч на екипа Едже Йорен, решава да напусне сериала.

Всички са изправени на нокти.

Успехът на „Искрите на отмъщението“ до голяма степен се дължи на нестандартния интересеп сюжет, който е написан от една от най-добрите сценаристки на Турция Едже Йоренч. Тя е майстор на подобни повествования. Всички си спомнят „Листопад“ „Забранена любов“ „В какво е виновна Фатмагюл“, „Север Юг“, С Русия в сърцето“. Автор на сценария на всеки един от тези шедьоври е Едже Йоренч. Всеки един от тях е пожънал висок рейтинг и огромен зрителски интерес.

Едже Йоренч успоредно работи върху „Искрите на отмъщението“ и „Сърцето на града“ с Керем Бурсин и Лейла Лидия Тугутлу. Сценаристката е уморена и решава да се оттегли от „ Искрите на отмъщението“.

Първоначално лентата е предвидена за 39 епизода, но това действия на Едже, скъсява сериала до 32 епизода.

Но писателката не изоставя проекта напълно, а създала млада група от талантливи творци, които под нейно ръководство, довършили филма.

Още един факт е изиграл роля, „Искрите на отмъщението“ да завърши на 32 епизод.

Медиите изтъкнаха, че е имало на моменти сериозно разминаване между изпълнителите на главните роли в сериала Къванч Татлъту и Туба Бююкюстюн. Туба много се е нервирала, че Къванч не спазвал снимачния график. Веднъж даже закъснял 3 часа за началото на снимките. Това подразнило Туба и тя напуснала снимачната площадка, като заявила, че ако така продължава, ще напусне проекта.


Раздразнителността на Туба Бююкюстюн я отдавали и на влошените й отношения със съпруга й Онур. Актрисата категорично отказваше да признае, че се развежда с половинката си. Даже подаде иск в съда срещу един вестник, но до края на сериала Туба се разведе с бащата на близначките си Мая и Топрак, така че медиите се оказаха прави в предположенията си за разрива между Бююкюстюн и Сайлак.

По време на снимките Туба доста често е плакала, както разказват хора от екипа и всичко това, заради неразбирателстовот си с бившия си съпруг Онур Сайлак. Башак Дизер е била до нея в най-трудните й моменти. Башак е съпруга на Къванч Татлъту и главен стилист на продукцията.

Известно е, че във всеки проект, в които участва Татлъту, стилист е Башак Дизер. Това е част от договора, който Къванч подписва, съпругата му да вземе участие в лентата като дизайнер. Така е било и в „Искрите на отмъщението“ .

В крайна сметка, независимо от трудностите, през които е минал екипът на „ Искрите на отмъщението“, като резултат се е получил един много добър продукт, който държи в напрежение зрителя до последния кадър. Зрителите са доволни, а и продуцентите от Ай Япим – също, защо повече от 70 държави по света са закупили „Искрите на отмъщението“.

 

 
loading...