Ева и Адам

Списание за филми и забава

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта


Неделя, 02 Ноември 2014 11:44

ВИДОВЕ ИНТИМНИ ВРЪЗКИ

Написал статията  Administrator
Оценете тази статия
(0 гласа)
Administrator

Колко от вас имат женен приятел с тайна любовница? Той често води съмнителни телефонни разговори, крие млада жена, за която съпругата знае, но си мълчи. Всъщност целият град знае. И как иначе? Всички познати злорадо говорят зад гърба ѝ, мъжът не се прибира никога навреме, отказва да е близък с нея, но тя все пак търпи

Защо? Най-често защото е финансово зависима от него. Така стига до избора да дели спалнята си с друга, пред това да се справя и издържа сама, но да запази достойнството си. Дори ридае, че е принудена да го прави. Твърдение, което граничи с абсурдното. Това е само един от видовете нестандартни връзки на новото време.

Полигамия

Полигамията е създадена, за да “избави” дамите от гореописаната ситуация. Дори по някакъв начин се опитва да се внуши на жените, че мъжът мисли за тяхното благо и го прави, за да не наранява съпругата си с лъжи. За щастие, полигамията, или т. нар. многоженство, не е позволено в България. Изповядва се само в исляма, като идеята е, че мъжът може да има до 4 съпруги. И ако смятате, че това се прави само в арабските страни, то изобщо не е така. Желаещи се срещат по цял свят и от всяка религия. В последните години бе създадено британско телевизионно предаване, в което се разглеждат този тип отношения. Реален мъж има свой харем от съпруги, но е женен само за едната, защото не е законно да се обвърже с брак и с останалите 3. Те живеят заедно, всяка от тях му е родила деца и дори са приятелки помежду си. Ако се питате каква е идеята на многоженството, то отговорът на този въпрос може да ви се стори извратен. Последователите на многоженството смятат, че съпругата невинаги е в състояние да изпълнява брачните си задължения. В такива случаи мъжът трябва да има втори вариант, без да се налага да се развежда или да изневерява.

Полиамория

Любителите на полиаморията приличат на тези на полигамията. Разликата помежду им е, че нямат брак. От гръцки наименованието означава “обичам много”. Не е сигурно доколко обичаш половинката си, щом практикуваш подобен тип отношения, но е факт, че те стават все по-актуални. В полиаморните връзки участват четирима души, като всеки един от тях знае за останалите членове на връзката. Философията на полиамористите, е меко казано, странна. Вместо да губят време в караници с официалната половинка заради изневери, те предпочитат да предприемат друг ход към човека, към когото са изстинали. Главната цел на всеки полиаморист е да направи подарък на другия, като му отстъпи човека, когото обича.

Суинг

Все повече почитатели на суинг изпълненията има в България. Навярно бихте казали в мига, в който прочетете това, че нямате такива познати и приятели. Не бъдете толкова сигурни. Суингърите са прикрити, не говорят открито за забавленията си и обикновено правят всичко далеч от погледите на околните. Ако все още не знаете какво значи тази “забранена” дума - това е двойка, която интимничи с друга двойка. Пример за това има и в сегашния сезон на “ВИП Брадър”. По време на мисия за откровения Жени Калканджиева сама призна, че са пробвали такъв тип удоволствия със съпруга ѝ Тачо. Колкото и нелепо да звучи, суингърите определят себе си за най-моралните сред разкрепостените. Това е така, защото предимно търсят семейни двойки с деца. По този начин мислят, че би било трудно да разрушат нечие семейство, когато то е скрепено с поколение. Те не уважават философията на хората, които изневеряват и са твърдо против всеки друг тип на разкрепостени взаимоотношения.

Отворена връзка

Сигурно ви се е случвало поне няколко пъти да попитате ваш необвързан познат за отношенията му с някого. И той не може да ви отговори, защото не са нито официална двойка, нито просто приятели. Ето това значи отворена връзка. За пред околните мъжът и жената имат чувства единствено помежду си, но всеки от тях е свободен да се среща и да флиртува с трети лица, без другият да му държи сметка. Единственото, което не е позволено, е да има полов контакт между него и друг човек. Макар че и това не е съвсем сигурно, защото почитателите на отворените връзки са разширили още повече хоризонтите и разбиранията си в последните години. Най-общо казано, политиката на отворената връзка е следната: нямам официална половинка, мога да излизам с много хора, но винаги при нужда има при кого да се върна.

Последно променени от Неделя, 02 Ноември 2014 11:48
Administrator

Administrator

E-мейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

loading...